Pavažiavus dar šiek tiek į viršų, laukia tikras miesto pasididžiavimas – Didžioji Džaipuro siena. Ar žinojote, kad indai turi antrą pagal dydį sieną pasaulyje? Kadaise tai buvo gynybinė siena, o dabar tai yra viena įspūdingiausių apžvalgos aikštelių visoje Indijoje.

Man labai patinka indiškos turistinių objektų kainos: pavyzdžiui, bilietas pamatyti sieną kainuoja 2 eurus žmogui.

Įdomi vieta Džaipure yra ir Hanuman’s Temple kvartalas, kuriame šeimininkauja ne žmonės, o beždžionės. Vos išlipi iš automobilio pagrindinėje sankryžoje, nereikia niekur labai toli eiti – iš karto pasitinka beždžionės. Galima pamatyti ne tik jų – čia visas gyvūnų kvartalas, yra ir karvių, ir gaidžių.

Kvartalas su beždžionėmis Indijoje

Kuo toliau eisi, tuo beždžionių bus daugiau. Galima pamatyti ir unikalų vaizdą – šventos karvės valgo iš kibiro ką tik išbertus ryžius. Joms juos paruošė šventykloje dirbantys žmonės, kurie kiekvieną dieną jas tuo pačiu laiku maitina. Beždžionei irgi ryžiai patinka, vagia juos iš karvių.

Dabar teks kopti į aukštą kalną arba galima patausoti jėgas ir kreiptis į vietinius gyventojus, užsisakyti gido paslaugas bei kartu išsinuomoti motorolerį.

Kvartalas su beždžionėmis Indijoje

Mano gidas sako, kad beždžionių čia dvigubai daugiau nei žmonių – jų yra apie 5 tūkst.

Nors vis dar esame pačiame Džaipuro mieste, toks jausmas, kad esi kažkur toli gamtoje. Labai gražu ir palyginus ramu.

Turistai ant šio kalno atvyksta stebėti beždžionių gyvenimo, o indai čia suvažiuoja tam, kad nuplautų savo užterštą karmą. Jie tiki, jog vanduo čia yra šventas, todėl apsiplauna, kartais ir išsimaudo.

Kvartalas su beždžionėmis Indijoje

Mūsų gidas yra beždžionių draugas, žino, kaip su jomis bendrauti ir privilioti. Jis turi traškantį popieriuką, su kuriuo prisivilioja beždžionėlę. Su jomis tikrai labai lengva susidraugauti. Svarbiausia tik saugoti savo daiktus, kuriuos jos gali pasiimti su savimi – beždžionėlės yra geriausios kišenvagės Indijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)