Antrame pagal dydį Vokietijos mieste Hamburge įsikūręs išskirtinis Hamburgo žuvies turgus. Turgus garsus ne tik Vokietijoje, Europoje, bet ir visame pasaulyje. Jis nepanašus į jokį kitą pasaulio žuvies turgų, nes čia ne tik prekiaujama žuvimi ir jūros gėrybėmis, bet ir vyksta ypatinga šou programa. Prie prekystalių dirbantys žmonės ir dainuoja, ir groja, ir šoka.

Ištisus metus kiekvieną sekmadienį čia, Hamburgo miesto krantinėje, renkasi turgaus prekeiviai. Prekyba vyksta anksti ryte, nuo 5.30 val., ir vasarą turgus dirba maždaug iki 8 val. ryto, o žiemą ir rudenį iki 9.30 val. Taigi, jeigu norite skanios šviežios žuvies, turite atvykti labai anksti ryte, nes apie 10 val. čia nelieka nei vieno prekeivio, nei vienos žuvies. Įdomu tai, kad kuo vėliau ateini, tuo pigiau gali nusipirkti žuvies.

Šis turgus primena didelį aukcioną, kur dėl geriausių jūroje sugautų laimikių varžosi restoranų šefai bei žuvies parduotuvių atstovai. Ir tik po aukciono gali apsipirkti eiliniai pirkėjai. Kai kurie Hamburgo gyventojai turi tradiciją – kiekvieną sekmadienį atvykti čia ir nusipirkti žuvies, o tada iš jos ruošia savaitgalio pietus visai šeimai.

Tie, kas patys nenori gamintis – eina dairytis prie maisto vagonėlių – juose parduodama jau paruošta produkcija. Ypatingi receptai, įmantrūs padažai, taip paruoštos žuvies negausite niekur kitur.

Vis dėlto pats įdomiausias veiksmas vyksta didžiuliame turgaus angare, kur iškart po aukciono prasideda gyva muzika, dainos ir, žinoma, šokiai.

Nuo pat ankstaus ryto visi geria alų ir laukia žuvies. Žmonės valgo keptą ar marinuotą žuvį, o angaro gale, ant scenos, pasirodo džiazo ir roko grupės.

Scenoje kiekvieną sekmadienį pasirodo vis kitos, skirtingų stilių grupės. Jų pasiklausyti ateina net tie, kurie nemėgsta valgyti žuvies. Čia tiesiog taip smagu, kad žmonės ateina pramogauti.

Orijus savo laidoje parodys, kaip atrodo rytinės vokiečių linksmybės, papasakos, kokių nemokamų pramogų galima rasti šiame mieste ir kodėl į Hamburgą reikia vykti tuščiais pilvais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)