Apsistoti viešbučiuose, pavalgyti restoranuose ir pasivaikščioti gatvėmis nėra tas pats, kas pažinti šalį iš tikrųjų – reikia pabendrauti su vietiniais, pamatyti, kaip jie gyvena.

Pavyzdžiui, po darbų, vakarais Mumbajaus gyventojai mėgsta ateiti į „Marine Drive“ promenadą – beveik 4 km pakrantės ruožą, kur atsisveikina su besibaigiančia diena, pamojuoja saulei. Man šita pakrantė labiausiai patinka tuo, kad tai turbūt yra ramiausia vieta mieste, kurioje man teko būti. Nėra triukšmo, chaoso, pakankamai daug privačios erdvės, niekas prie tavęs nesiliečia.

Pakrantė Mumbajuje

Čia romantiška, bet ne iki galo. Parodysiu tai, dėl ko iš tiesų norisi verkti. Prie pat vandens guli daugybė šiukšlių: plastiko maišai, puodeliai, traškučių pakeliai, šiaudeliai, šluosčių gabaliukai, kamšteliai ir t. t. Ne kartą savo laidose rodžiau, kaip reikia rinkti šiukšles, tačiau čia yra bergždžias reikalas, nes jų tiek daug, kad rink nerinkęs – viena didelė tragedija.

Vietiniai žmonės prie tokio vaizdo pripratę, tačiau man dabar, matančiam visa tai pirmą kartą, yra labai liūdna. Nors tai, ką stebiu, vadinama jau suvaldyta situacija – Mumbajaus valdžia deda didžiules pastangas, skiria daug pinigų, jog miesto pakrantės būtų išvalytos.

Pakrantė Mumbajuje

Plika akimi matosi, kad vanduo yra juodos spalvos – jis tikrai purvinas. Visgi vietiniams tai nerūpi – jie lipa, maudosi, fotografuojasi.

Daugiau įspūdžių iš Mumbajaus pamatysite naujoje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)