Jei kituose pasaulio kurortuose žmonės mėgsta apžiūrėti kalnus ar kitas gamtos vietoves, atvažiavę į Karlovi Varus, jie labiausiai nori stebėti gražųjį senamiestį, kur kiekvienas namas yra kaip atskiras muziejaus eksponatas. Visi jie puikiai tinka turistinėms nuotraukoms. Vaikštai per senamiestį ir visą dieną grožiesi, fotografuoji, filmuoji.

Karlovi Varai su savo pakalnėse apstatytais nameliais drąsiai galėtų varžytis gražiausio Europos miesto konkurse. Čia galite pamatyti baroko, klasicizmo, Art Nouveau stiliaus architektūros pavyzdžių. Svarbiausia, kaip tvarkingai viskas išlaikyta iki šių dienų.

Karlovi Varai

Kokia gi kelionių laida be ekstremalių nuotykių – visada reikia įdomybių. Mano pasiūlymas atvykus į šį miestą – pasivaikščioti takais, įvairiausiais maršrutais, kurių čia labai daug.

Galima kopti tiesiai į kalno viršūnę arba nusipirkti keltuvo bilietą. Visi prie jo laukiantys žmonės yra tinginiai kaip ir aš – atsisakėme lipti pėsčiomis. Tiesa, čia viskas vyksta labai lėtai, tenka nemenkai pastovėti eilėje. Atvykus į kurortą, reikia išmokti vieną dalyką – būti atsipalaidavus ir niekur neskubėti.

Kilimas į kalną nėra labai įspūdingas, nes tą darai per medžius – per juos nesimato įspūdingų vaizdų. Nemaloniausias dalykas yra tai, kad keltuve nėra geros vėdinimo sistemos ir sėdint yra labai karšta.

Garsusis ant kalno esantis apžvalgos bokštas – vau. Nuo čia matosi, kad Karlovi Varai yra gamtos miestas – aplink kalnai, miškai, pievos. Įspūdinga, labai graži vieta.

Visus nuotykius iš Karlovi Varų žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją