Nuo Marakešo iki Atlanto vandenyno kranto reikia važiuoti apie tris valandas automobiliu. Maždaug kaip nuo Vilniaus iki Klaipėdos.

Vienas populiaresnių Maroko kurortų yra Esauira. Marokiečiai sako, kad tai yra pats stilingiausias ir hipsteriškiausias miestas jų šalyje. Jeigu jūs prijaučiate menui, jums reikia čia atvažiuoti ir pasimėgauti Esauiros bohemišku pasauliu. Iš tikrųjų labai gražus, labai jaukus, labai meniškas miestelis.

Visus menus ir grožius aš jums netrukus parodysiu savo laidoje, tačiau pradėti reikėtų nuo to, dėl ko žmonės šitą vietovę myli labiausiai – tai vandenynas ir paplūdimys.

Patys marokiečiai sako, kad čia galima atvažiuoti pailsėti nuo savo tautiečių. Jeigu norite pabėgti nuo triukšmo, nuo streso, nuo įkyrių siūlytojų, nuo viso to, ko yra didžiuosiuose miestuose, atvažiuoji čia ir randi sanatorinę aplinką. Čia visada ramybė, čia visada jauku, gera, ir atrodo, kad nėra žmonių. Miestelyje vos 80 000 gyventojų ir šiek tiek turistų.

Dar vienas didelis šio kurorto privalumas, kad dauguma turistų čia atvyksta tik vienai dienai. Pasivaikšto, apsidairo ir nakvoti nepasilieka. Todėl vakarais būna dar ramiau nei dieną.

Naujausias šito miestelio traukos objektas – neseniai, maždaug prieš kokius 4 – 5 metus čia atsiradusi pėsčiųjų promenada prie pat jūros. Šalia maždaug 5 kilometrų pėsčiųjų tako įsikūrusios įvairios kavinės, parduotuvėlės, paplūdimio klubai.

Kokios kavinių su vaizdu į vandenyną kainos? Salotos su krevetėmis kainuoja 8 eurus, žuvies sriuba kainuoja 9, buratos salotos – 9, Cezario salotos – 12 eurų. Kainos vietiniams didokos, todėl čia pagrinde renkasi turistai. Bet iš tikrųjų yra įvairių kavinių, ši prabangesnė, yra paprastesnių, tai galima pasirinkti pagal savo skonį.

Ir tikrai nemeluoja marokiečiai sakydami, kad šitas miestas idealiai pritaikytas turistams. Čia beveik nėra šiukšlių – sakau beveik, nes jų šiek tiek yra. Tikrai yra daug gėlių, daugiau, negu bet kur kitur Maroko miesteliuose.

O juokingiausia, kad vietiniams maudytis rudenį ar žiemą yra per šalta, ir maudosi tik vaikai arba turistai. Suaugę vietiniai – nekiša kojos į vandenį. Jie vaikšto su striukėmis, susimuturiavę, lyg būtų labai šalta, nors šiuo metu lauko temperatūra yra 25 laipsniai šilumos. Tuo metu turistai vaikšto su marškinėliais ir su šortukais. Ir tai yra viena priežasčių, kodėl paplūdimys tuščias.

Kaip atrodo kurorto paplūdimys, senamiestis ir kodėl jį galima vadinti Maroko Holivudu? Ko tikėtis kituose šalies kurortuose? Tai sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją