Visų pirma, Los Andželas nuo Niujorko skiriasi tuo, kad čia, galima sakyti, beveik nebūna blogo oro. Ištisus metus yra pavasaris arba vasara. Mieste pilnos gatvės ir pakrantės palmių, ryškių spalvų, gražių automobilių, dviratininkų bei pramogų pasaulio žvaigždžių. Taip jau susiklostė nuo senų laikų – čia namus turi garsiausi aktoriai, dainininkai.

Los Andželas traukia žmones, kurie svajoja išgarsėti, tapti populiariais, praturtėti. Dėl to daugelis Los Andželą vadina laimingiausių JAV žmonių miestu. Visgi tuo pačiu Los Andželas yra pačių nelaimingiausių žmonių miestas, nes ten, kur suvažiuoja daug besitikinčių išpopuliarėti, yra tokių, kurie svajonės nepasiekia ir lieka žemumose, o kartais net pasiekia dugną: gyvena gatvėse, neturi pinigų, vartoja narkotikus.

Los Andželo rajonas, kuriame gyvena benamiai

Pažintį su Los Andželu noriu pradėti nuo pačios miesto širdies – centro, kuris vadinamas Downtown. Esu vienoje iš pagrindinių Los Andželo gatvių, kurios neprimena blizgaus ir gero gyvenimo. Rajonas yra vadinamas vienu nejaukiausių, pavojingiausių, negražiausių centrų iš didžiųjų JAV miestų. Tai tikrai čia labai jaučiasi.

Jei visame pasaulyje yra prestižas gyventi centre, turėti verslą, tai Los Andžele viskas atvirkščiai – centras yra bėda. Tai vieta neturintiems pinigų, darbo, vartojantiems alkoholį ir narkotikus.

Los Andželo rajonas, kuriame gyvena benamiai

Pavyzdžiui, aplink gražų rotušės pastatą gyvena benamiai, pasistatę palapines. Vaikštant turistų nelabai matosi. Vienoje iš alėjų prie suoliuko yra benamis, kuris šiuo metu leidžiasi švirkštą – viduryje dienos. Sudėtinga net komentuoti – negaliu patikėti, ką matau. Tiesiai po valdžios pastato langais stovi narkomanas su švirkštu ir tai visiškai normalu.

O dabar nusileiskime į pačias žemumas – taip žemai, kad daugiau jau nebeįmanoma. Parodysiu jums didžiausią miesto siaubą ir gėdą. Beje, labai netoli nuo rotušės – vos 20 minučių pėsčiomis yra Skid Row rajonas. Visi žino apie šios vietos egzistavimą, bet mažai kas nori čia pasivaikščioti.

Los Andželo rajonas, kuriame gyvena benamiai

Tai, ką dabar pamatysite, yra pavojingiausias, purviniausias, nesaugiausias Los Andželo rajonas. Čia galima pamatyti viską, ko normaliame didmiestyje neturėtų būti. Patys miesto gyventojai sako, kad tai yra zombių kvartalas.

Visokie rėkavimai, keiksmai šiame rajone yra visiška norma ir niekas į tai nekreipia dėmesio. Jausmas toks, tarsi būčiau atsidūręs pavojingame amerikietiškame filme, kuriame visi yra neprognozuojami. Kvapas iš visų pusių labai stiprus.

Los Andželo rajonas, kuriame gyvena benamiai

Baisiausia, kad čia prasigėrę, apsivartoję yra ne tik vyresni, bet ir visiškai jauni žmonės, kurie vadinami šio rajono naujokais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)