Šveicarai įtariai žiūri į per daug pigias prekes, tarsi jos būtų nekokybiškos. Ir su maisto produktais tas pats – jie jau geriau sumokės daugiau, bet valgys tai kas skanu ir pagaminta iš geresnių žaliavų.

Viena įdomiausių temų čia – šveicariški atlyginimai. Prasčiausiai Ciuriche uždirba prekybos centrų kasininkai, per mėnesį jie gauna apie 3000 eurų ar vos vos daugiau. Ir tai anot vietinių yra kraupiai per mažai. Norint šiame mieste gyventi padoriai, per mėnesį reikia uždirbti nuo 6 iki 9 tūkst. eurų, kaip daugelis ir gauna. Na, tarkim vidutinė mokytojo alga yra apie 8 tūkstančius eurų.

Sakoma, kad bankininkai yra vieni iš tų žmonių, kurie prabangiojoje Šveicarijoje uždirba daugiausiai. Čia jau galima kalbėti apie atlyginimus kurie prasideda nuo kokių aštuonių, devynių tūkstančių eurų ir kyla į viršų. Jums gali atrodyti, kad tai yra daug ir, kad tokie žmonės tikriausiai gyvena netaupydami, bet labai smarkiai klystate. Jie taip pat taupo, todėl valgo paprastose valgyklose, kur bankų darbuotojams taikomos specialios nuolaidos.

Su restoranais Ciuriche irgi gana sudėtinga. Jų čia yra ir labai gerų, bet jeigu turi aukštus reitingus – dažniausiai būna labai brangus. O jeigu šiek tiek pigesnis – tada jau ir negražiai atrodo ir neskanu.

Nors daugeliui Ciurichas atrodo kaip pavyzdingas ir be galo tvarkingas miestas, vis tik, kai gatvėse pasidaro tamsu – viskas pasikeičia, juk šioje šalyje nuo senų laikų visiškai legali prostitucija.

Namas, kurio languose kiekvieną vakarą pasirodo įvairaus amžiaus ir įvairių rasių bei tautybių moterys, vadinamas vienu brangiausiu Europoje viešnamiu. Nusipirkti valanda kūniško malonumo čia bus bent tris kartus brangiau nei Vokietijoje ar Nyderlanduose. Bet klientų netrūksta. Kol filmavome – šioje raudonųjų žibintų gatvėje nuolat vyko veiksmas.

Dirbančių šiame viešnamyje tiek daug, kad net pritrūksta vietų languose, todėl kai kurios damos klientų medžioti nusileidžia į gatvę ir tada tempiasi pas save į kambarius.

Kaip atrodo labai brangus, bet neelitinis viešnamis ir kodėl desertinė turtuolės ieško meilužių? Tai sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)