Singapūras yra praktiškai visų Azijos tautų maišalynė. Kiekvienas tautinis rajonas yra tikras istorijų, kulinarijos ir kultūros lobynas. Vienas pavyzdžių – Mažoji Singapūro Indija – atskiras rajonas, kuriame gyvena žmonės iš Indijos, Šri Lankos ir aplinkinių kraštų.

Nors šis rajonas neturi žiaurios kriminalinės statistikos, vis tik vienoms europietėms merginoms čia nepatarčiau važiuoti. Šitie vyrukai gal ir nieko blogo nepadarys, bet nuo įsmeigtų žvilgsnių tikrai nebus labai jauku.

Čia gyvena daug darbininkų, kurie sunkiai ir daug dirba. Jie pavargsta, o tada tampa irzlūs, pikti, o tada norisi muštis. Rajone yra daugybė ženklų, kurie įspėja, kad muštynės – jokiu būdu ne išeitis. Jeigu mušitės, gausite 5 tūkst. dolerių baudą arba pasodins už grotų iki dvejų metų.

Kitas rajonas – kinų kvartalo maisto gatvė, kur gali labai skaniai pavalgyti už nedidelę kainą. Rekomenduoju rinktis ne prabangius stilingus restoranus Singapūre, o būtent šią gatvę. Dauguma vietelių čia dirba kelis dešimtmečius, jos yra patikrintos, visų mėgstamos, išlaikančios senas kulinarines tradicijas.

Viena iš patirčių šioje gatvėje gali būti labiausiai pasaulyje smirdančio vaisiaus, vadinamo durijumi, paragavimas. Čia jų yra įvairiausių rūšių, formų. Kvapas labai stiprus, jaučiamas iš toli. Daugumoje vietų Singapūre, prie parduotuvių, kavinių, viešbučių, yra nupieštas perbrauktas šitas vaisius – tai reiškia, kad jo valgyti ir neštis į vidų negalima.

Orijus Gasanovas paragavo labiausiai pasaulyje smirdantį vaisių

Pirkti viso vaisiaus nebūtina – jei norite paragauti, čia jie yra supakuoti, išdarinėti. Viena tokia dėžutė kainuoja nuo 8 iki 30 Singapūro dolerių. Brangus vaisius.

Vaisiaus valgymui duoda ne įrankius, o vienkartines pirštines, nes valgyti reikia rankomis. Jei liesite pirštais, jie labai susmirs. Visgi kvapas nėra toks blogas, kaip visi kalba – jis tikrai labai aitrus, bet aš gal per daug šiukšlynuose lankiausi, esu įpratęs prie baisių dvokų.

Paėmęs į rankas matau, kad masė minkšta, jausmas, kad tai ne vaisius, o koks nors gyvis. Paragavus užgniaužti šito skonio neįmanoma – jis tikrai labai savotiškas: saldus, nėra tai, ką norėtum valgyti kasdien. Valgoma, bet ne mano skonio vaisius ir, tai jau tikrai, kvapas.

Daugiau apie tai, kaip atrodo neturistinė Singapūro pusė, pamatysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)