Sankt Morico kurorte labai daug metų poilsiauja patys turtingiausi mūsų planetos žmonės. Vardus ir pavardes aš galėčiau vardinti visą dieną, bet tai būtų per daug sudėtinga, nes paprasčiau išvardinti tas žvaigždes, kurios čia nėra buvusios. Sankt Moricas arba kaip sako vietiniai Seint Moritz yra tobuliausia vieta pamatyti kaip atostogauja turtingieji. Štai kodėl čia pabūti svajoja visi slidinėjimo fanai ir žiemos mėgėjai, bet tokia svajonė išsipildo vienetams.

Jeigu kada nors svajojote pamatyti, kaip iš tiesų gyvena turtuoliai, metas atkeliauti į Sankt Moricą, miestelį Šveicarijos Alpėse. Čia ne šiaip sau miestelis, čia tikras turtuolių rojus, kur pildomi visi jų norai.

Tam, kad kurortas priviliotų turtingus žmones jis turi atitikti labai daug kriterijų. Tvarka, saugumas, grožis yra svarbiausia. Dar turi veikti daug įstaigų, kuriose elitiniai svečiai galėtų mėgautis pačiu kokybiškiausiu poilsiu. Būtent tuo ir pasižymi Sankt Moricas – čia viskas yra paties aukščiausio lygio, viskas pritaikyta įnoringiausiems klientams.

Kurortas kadaise buvo labai mėgstamas tokių asmenybių, kaip Čarlis Čaplinas, režisierius Hičkokas, ir daugelio kitų, gerbiamų ir mylimų. Šiais laikais Sankt Moricas tapo turtingų naujųjų rusų kurortu, ir čia jų sutiksi kiekvieną dieną. Tarp naujųjų rusų netgi galioja tokia taisyklė: jeigu nebuvai Sankt Morice, tai koks tu naujasis rusas. Čia privalo atvažiuoti visi, užsidėti varnelę, pasidaryti nuotraukų, o tada jau gali girtis Maskvoje – aš tikras turtuolis.

Slidinėjimo sezono įkarštyje Sankt Moricas net gi ima atrodyti kaip koks Maskvos priemiestis, beveik kaip garsioji Rubliovka, rajonas, kuriame butus ar namus turi visi turtingiausi Rusijos žmonės. Daugiau kalbančių ne vokiškai ir ne itališkai, kaip turėtų būti Šveicarijoje, o būtent rusų kalba.

Aišku, privalau pasakyti, kad tai patinka ne visiems. Pavyzdžiui, britų ir vokiečių aristokratai jau erzinasi, kai kurie iš jų net ėmė nemėgti Sankt Morico, bet čia jau jų problemos. Rusams dėl to nusispjauti, o šio kurorto valdžiai irgi nerūpi. Nes čia galioja šventa taisyklė – kas turi daugiau pinigų, kas jų daugiau išleidžia – tas ir pasilieka.

Be abejo, kaip ir priklauso tokiam kurortui, paprastų parduotuvių čia nerasite. Visi garsiausi dizaineriai čia turi bent mažą parduotuvėlę ar kioskelį. Štai Giorgio Armani parduotuvė, vos už kelių žingsnių garsieji mados namai Louis Vuitton turi savo parduotuvėlę, netoliese šviečia Dior iškaba.

Parduotuves aš jums rodau tik iš išorės, nes viduje yra griežtai draudžiama filmuoti ir fotografuoti. Juk ten persirenginėja turtingi ir įtakingi asmenys, o daug kas iš jų labai vengia dėmesio. Pavyzdžiui, politikai nenori prieš savo rinkėjus pasirodyti labai išlaidūs, todėl prekėmis iš Prados viešai nesigiria.

Beje, nereikia slėpti įdomaus fakto – šiame miestelyje dauguma prekių yra gerokai pabrangintos. Pavyzdžiui, kailiniai, anot mane konsultavusių vietinių turizmo specialistų, Sankt Morice yra bent penkiolika procentų brangesni nei Italijoje.

Dar pasibėdavosiu. Šitame miestelyje mums buvo tikrai sunku dirbti, nes visiems iš eilės teko aiškintis kodėl ir ką filmuojame. Visų aplankytų įstaigų darbuotojai atrodė tarsi kažko labai bijantys. Vėliau paaiškėjo, kad Sankt Morice nuolat sukasi patys tikriausi paparacai, kurie knisa informaciją apie čia atostogaujančias žvaigždes. Ir žinoma tų paparacų visi labai bijo ir nekenčia.

Jums galbūt kyla natūralus klausimas, o kokiu tikslu į Sankt Moricą atvyksta turtingieji žmonės? Pati pagrindinė priežastis aišku yra slidinėjimas, daug kas sako, kad kalnų trasos čia pačios geriausios ne tik Šveicarijoje, bet ir visame pasaulyje. Jas beje galėjote matyti daugybėje populiarių filmų. Pavyzdžiui, legendinis agentas Džeimsas Bondas yra slidinėjęs Sankt Morice. Vaizdus iš šio kurorto galite pamatyti 1977-ais metais pasirodžiusioje dalyje „Šnipas, kuris mane mylėjo“.

Kaip atrodo prabangusis kurortas ir turtingųjų gyvenimas iš arti pamatysite naujausioje laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)