Galima sveikatintis viešbučiuose, užsisakinėti mokamas procedūras, arba galima pasidaryti sveikatingumo programą visiškai nemokamai – tiesiog nusileidus į pagrindinę kurorto gatvę.

Padarysiu svarbiausią dalyką, ką žmonės privalo padaryti atvykę į Karlovy Vary kurortą. Reikia išragauti jų mineralinių vandenų. Eisiu į specialų mineralinio vandens kelią, bet prieš tai reikia užsukti į vieną specializuotų, pavadinkime, suvenyrų parduotuvių. Čia parduodami įvairūs suvenyrai ir, pats svarbiausias dalykas, specialus indelis vandeniui. Jie yra labai įvairūs, bet visi skirti mineralinio vandens gėrimui. Rankinėlė turi dvigubą funkciją: laikyti už jos ir traukti vandenį kaip per šiaudelį.

Karlovy Vary

Svarbiausia, ką reikia suvokti šiame kurorte, kad Karlovy Vary yra apie visišką atsipalaidavimą, atsipūtimą. Jokio skubėjimo čia būti negali. Net ir visur galimą nemokamai gauti mineralinį vandenį – kiti atvyksta ir bėga čia vieną paragaut, čia kitą paragaut, trečią... O čia reikia viską daryti maksimaliai atsipalaidavus.

Didžiausia pasaulyje prabanga – tas ramybės, lengvumo ir laisvumo jausmas. Svarbiausia, kad to pirkti nereikia – čia visa tai yra nemokamai. Viskas yra mūsų visų galvose. Atvažiavę atsipūskite, išjunkite telefonus ir išnaudokite šito miesto privalumus. Gražius suoliukus, skverus, parkus, mineralinį vandenį... Pasakysiu poetiškai – Karlovy Varai laimė.

Važiuodamas čia įsivaizdavau, kad mineralinio vandens kurortas bus „kurortas senukams“, skirtas vyresnio amžiaus turistams. Bet atvažiavęs tikrai nuoširdžiai nustebau – jaunoji karta puikiai supranta, kokia yra mineralinio vandens vertė.

Šiame kurorte sutiksi ir jaunų, ir vyresnių, ir šeimų, ir senjorų, patys įvairiausi žmonės! Vienintelis jų išskirtinumas – tai labai ramūs žmonės. Nemačiau, kad kas triukšmautų ar būtų garsiai pasileidę muziką. Visi ramūs, susikaupę ir norintys sveikatintis. Man patinka.

Visus įspūdžius iš Karlovy Vary žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją