Svarbiausia, kad Dohos oro uostas nori visus stebinti ne tik kosminiu dydžiu, bet ir kitais svarbiais dalykais: jaukumu, grožiu, modernumu. Visi, kas nusileidžia šiame oro uoste, nustemba, kaip čia gera. Dauguma pasaulio oro uostų vargina, šiek tiek erzina, o Dohoje to jausmo nėra – čia gera būti.

Turtuoliai Dohos oro uostą vertina kaip labai prabangų prekybos centrą, nes čia galima nusipirkti naujausių kolekcijų sukneles, rankines, aksesuarus. Jūs turbūt žinote, kad Viduriniai Rytai mėgsta žibėti auksu, todėl čia populiaru jį pardavinėti – tam yra atskiros parduotuvėlės. Man atrodo, jog vienoje tokioje parduotuvėje yra tiek aukso, kiek pas mus Lietuvoje visų žmonių kartu sudėjus visas aukso atsargas.

Dohos oro uostas

Lietuvoje esame įpratę „Duty free“ parduotuvėse pirkti kvepalus, kosmetiką, o čia galima įsigyti automobilį, motociklą ar kitą transporto priemonę. Kodėl gi ne? Čia taip pat yra labai prabangių restoranų, kavinių. Yra ir televizijos žiūrėjimo kampeliai, skaitymo kambariai.

Tie, kas tingi vaikščioti pėsčiomis, gali naudotis nemokamu oro uosto traukinuku, kuris vežioja po visus terminalus. Jei nori, pavyzdžiui, į labai gerą restoraną, kuris yra kitame gale, sėdi ir nuvažiuoji. Svarbiausia, kai juo keliauji, supranti, kokio didumo yra oro uostas, nes, kai vaikštai, to nejauti. Bet važiuodamas jautiesi kaip kokiame mieste.

Dohos oro uoste taip pat yra pilna meninių instaliacijų – net nereikia eiti į muziejų ar galerijas, gali čia pat grožėtis menu.

Labiausiai man patinkanti vieta vadinama iššūkiu Singapūro oro uostui, kuris irgi didžiuojasi moderniais sprendimais. Dohos oro uoste sukurtas dirbtinis miškas: medžiai, krūmai, kiti augalai, akmenys, upė, kriokliai. Kai nusibosta visi civilizacijos dalykai ir norisi gamtos, čia gali ją rasti – net tikrą saulės šviesą, kuri skverbiasi per stiklinį gaubtą.

Dohos oro uostas

Čia yra tinkama įžanga į visą Katarą ir Dohą – tai tiesiog parodymas, ką gali milžiniški naftos pinigai. Jei nori, dykumoje gali turėti gražiausią mišką oro uoste.

Pažintį su Doha pradėjau būtent nuo oro uosto – kartą pabuvau čia bei skridau toliau, bet to ir užteko, kad užsimanyčiau pamatyti ne tik oro uostą, bet ir miestą. Dabar tuo tikslu sugrįžau – labai rimtai susipažinti su Kataro sostine.

Kalbant apie arabų pasaulį, visi prisimena Dubajų – ir turistai, ir verslininkai ten nori nuvykti. Visai šalia esanti Kataro sostinė Doha dažniausiai atsiduria pavėsyje. Visas pasaulis šį vardą išgirdo prieš dvejus metus, kai čia vyko pasaulio futbolo čempionatas, kuris pažymėjo tarsi naują miesto etapą po didžiulio milijardus kainavusio kosmetinio remonto.

Dohos oro uostas

Reikėtų žinoti, kad šios šalies istorija labai panaši į kaimyninių JAE – jie gyveno paprastai, ūkiškai, mažose trobose, jodavo ant kupranugarių. Staiga vienais metais čia buvo rasta nafta ir gyvenimas kardinaliai pasikeitė – visi tapo turtuoliais, ėmė dygti kosminiai miestai. Dabar Kataras yra vadinamas viena turtingiausių pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)