Malibu JAV ir už jos ribų išpopuliarino garsenybės, kurios nuo senų laikų pamėgo šitą Kalifornijos pakrantę bei ėmė statytis čia savo namus. Daugiausia tai tie aktoriai, dainininkai, kurie nemėgsta miesto triukšmo ir nori gyventi apsupti gamtos. Iš vienos pusės – vandenynas, iš kitos – žalias San Fernando slėnis.

Los Andžele garsenybės gyvena, o Malibu – ilsisi. Atvažiuoja čia savaitgaliais ar tada, kai nėra darbo, tam, kad atsipūstų nuo dėmesio, kasdienybės, rūpesčių. Esu viename garsiausių Malibu pakrantės ruožų – jis čia vadinamas Milijardierių krantu arba paplūdimiu. Už mano nugaros matomi namai priklauso tiems, kieno sąskaitose labai daug pinigų.

Milijardierių paplūdimys Malibu

Kalifornijoje juokaujama, kad tai vienintelė tokia vieta, kur patį tikriausią milijardierių ar milijardierę gali pamatyti ne solidžiame stiliuje prabangiais drabužiais, o tik su maudymosi kostiumėliu arba net visiškai išsirengus.

Žvaigždės turi savo madas ir taisykles – jokia tu ne žvaigždė, jei neturi madingo telefono, automobilio, kompiuterio. Bet jokia tu ne pasaulinė žvaigždė, jeigu neturi vasarnamio Malibu paplūdimyje. Visi čia matomi namai yra kažkuo ypatingi, priklauso garsiems žmonėms.

Einant palei krantą, namai iš tiesų neatrodo kažkokie kosminiai, neprimena pilių – pakankamai kuklūs, gražūs, skoningi. Tokie namai nepatiktų mafijozams, kurie mėgsta pribumbasus ir auksą. Patiktų tiems, kas mėgsta jaukumą. Galima pasidžiaugti, kad pasaulinės žvaigždės turi skonį bei pakankamai kukliai čia gyvena, jei negalvotume apie kainą, kurią sumokėjo už šiuos namus.

Už mano nugaros dabar galite matyti, kaip dvi milijardierės guli ir deginasi. Turbūt jums kyla klausimas – negi tokie turtingi bei žinomi žmonės nenori privatumo? Be abejo, nori, visais įmanomais būdais jo siekia. Kai kurie turtuoliai stengiasi savo namo teritoriją apsitverti, bet esmė tame, kad, lygiai kaip Lietuvoje, taip ir čia privataus paplūdimio būti negali.

Nesvarbu, kokio turtingumo ir galingumo žmogus esi, čia, kur yra paplūdimys, aš turiu visą teisę stovėti, dairytis, degintis, maudytis. Tokie įstatymai – man jie labai patinka.

Milijardierių paplūdimys Malibu

Kalbant apie paplūdimį, visiems įdomu, kiek čia kainuoja namai. 2023-iųjų rugpjūčio mėnesio duomenis, vidutinė namo kaina čia yra apie 6 mln. JAV dolerių. Žinoma, kai kurie namai kainuoja ženkliai daugiau.

O šito aš tikrai nesitikėjau – maždaug 10 žingsnių nuo Milijardierių kranto vadinamų namų yra viešas paplūdimys, kur žmonės gali degintis. Tik jis atrodo tikrai nekaip – tai nėra tas svajonių Malibu paplūdimys. Purvinas, tamsus, nėra labai populiarus. Ne tokį paplūdimį įsivaizduočiau prie milijardierių vilų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją