Štai kalbant apie pusryčius čia galima rinktis labai gerus restoranus, kur kiaušinienė kainuoja 30 ar 40 dolerių, bet yra ir kitas variantas. Beveik prieš 40 metų, prieš 38 metus, emigrantė iš Graikijos Džoana Despos sugalvojo, kad pusryčius galima gaminti tiesiog kioske gatvėje, ir čia, Park Aveniu gatvėje, atidarė metalinį savo kioskelį.

Ji buvo gatvės pusryčių pradininkė. Kiekvieną dieną nuo 2 val. nakties iki 11 val. ryto šitame kioske moteris ruošia pačius įvairiausius pusryčius. 5 dienas per sav. darbo dienomis Mama Džo rasite šitam kioske.

Apsilankęs prie legendinio kiosko nustebau išvydęs didelį meniu. Įvairiausi sumuštiniai, kiaušinių baltymų omletas, tada yra normalus omletas, suktinukai lavaše, spurgų labai didelis pasirinkimas, ir, žinoma, yra atskiras graikiškas meniu.

Ir, aišku, gėrimai: kavos, arbatos, limonadai, sultys ir visa kita. Kalbant apie kainas, čia išties yra pigu (Niujorko kontekste). Sumuštinis su kiaušiniu ir sūriu kainuoja 3,50 dolerio, pats brangiausias omletas kainuoja 6 USD. Žodžiu, nors Mama Džo išgarsėjo visame pasaulyje, ne tik Niujorke, apie ją yra sukurti net dokumentiniai filmai, kainų moteriškė neužsikėlė, liko tokia kukli, kokia buvo.

Įdomiausia, kad nors šitas kioskas ir neatrodo labai prabangiai – valgyti čia ateina ne tik paprasti darbininkai, bet ir didelių kompanijų vadovai, visokie advokatai, politikai ir šiaip įtakingi asmenys. Mamos Džo paprastumas patinka visiems.

Kaip atrodo gatvės maistas Niujorke ir ką būtina žinoti šiame mieste naudojantis taksi sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją