Šį miestą dažniausiai renkasi tie, kurie nori pamatyti truputį gražesnę, saugesnę ir švaresnę Indiją. Būtent Džaipuro vaizdus neretai naudoja šalies reklaminiuose vaizdo įrašuose, čia taip pat filmuojami filmai.

Jeigu keliaudamas po Mumbajų ir Varanasį jus vis gąsdinau rodydamas ne pačias gražiausias bei jaukiausias vietas, tai Džaipure viskas priešingai. Šitas miestas skirtas tam, kad pagerintų Indijos reputaciją. Noriu pristatyti dar vieną ypatingos svarbos ir grožio vietą.

Dramblių taksi Džaipure

Vilnius turi Gedimino pilį, Šiauliai turi Geležinę lapę, Klaipėda turi Jono kalnelį, o Džaipuras turi Gintaro pilį – Amber palace – įspūdingo dydžio ir ant įspūdingo kalno esančią tvirtovę. Tai yra šio miesto pasididžiavimas bei turbūt daugiausia turistų pritraukiantis objektas.

Nemažai turistų yra tinginiai ir patys į šitą kalną atsisako lipti – vietoje to samdo dramblius, kurie juos užneša. Dramblių taksi nuo neatmenamų laikų Džaipure yra visiška norma. Tai vienas labiausiai mane čia nustebinusių dalykų. Kai važiavome iš oro uosto į viešbutį, vieną dramblį pamačiau tiesiog einantį važiuojamąja kelio dalimi – tarp automobilių. Vėliau išvydau dar vieną ir dar vieną… Pasirodo, viskas taip ir turi būti.

Džaipuro gatvės tuo ir yra išskirtinės – čia galima pamatyti ne tik šventas karves, bet ir dramblius. Kai pirmą kartą pamačiau, galvojau, kad man vaidenasi.

Dabar atvažiavome į dramblių augintojų kaimą – tai yra vieta, kur laikomi šie gyvūnai. Nebuvo lengva gauti leidimą filmuoti, nes dramblių augintojai labai bijo kovotojų už gyvūnų teises. Kiekvieną mūsų žingsnį sekė ir kontroliavo, kad tik nenufilmuotume ko nors, kas sukeltų skandalą.

Įdomi atmosfera čia. Patys darbininkai pasakoja, jog labai stengiasi, skiria daug dėmesio, gerai maitina, bet kažkaip vis tiek liūdna tokiose vietose. Galima matyti, kaip turistų būrys nori nusifotografuoti, apkabinti, paglostyti dramblius.

Dramblių taksi Džaipure

Iš viso šiuo metu Džaipure oficialiai gyvena 105 drambliai, 96 yra šiame dramblių kaime. Drambliai gyvena tokiuose kiemeliuose tarp namų.

Dramblių kaimas perskirtas į dvi dalis: vienoje leidžiama būti turistams, o kita skirta tik čia gyvenantiems žmonėms. Įdomiausia atrodo tai, kad ir drambliai, ir žmonės gyvena tame pačiame pastate – viskas vienoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)