Man, kaip filmų mėgėjui, stovėti prie šio bokšto yra toks didelis dalykas, kad galėčiau apsiverkti. Tai yra visų kino mylėtojų svajonė – pamatyti bokštą bei šalia jo nusifotografuoti. Galėčiau žiūrėti ir žiūrėti. Tai yra gražiausias vandens bokštas pasaulyje.

Iš tikrųjų aš čia atvažiavau ne tam, kad vaikščiočiau palei tvorą, o tam, jog užsukčiau į „Warner Bros“ kino studijos turą. Į jį gali patekti absoliučiai visi, tik reikia iš anksto nusipirkti bilietus, išsirinkti norimą laiką ir kartu su gidu pasivaikščioti po tikrą kino pasaulį.

„Warner Bros“ kino studija

Nežinau, kaip jūs įsivaizduojate kino studijas, bet čia yra visas atskiras miestelis – didžiulė teritorija. Atrodo, kad atvažiavome į kitą miestą, kuris aptvertas tvora, visur vaikšto pareigūnai, prižiūrima tvarka. Apsaugos čia kaip kokioje karinėje bazėje – stovi postas po posto, daugybė kamerų.

Juokingiausia, kad čia vaikštome po netikrą pasaulį, kur kiekviena gatvė primena kitą šalį ar miestą. Kiekvienas kampas iš kokios nors pasaulio vietos. Įdomu, jog tie patys namai naudojami skirtingiems filmams iš skirtingų pusių.

Ekskursijose dalyvaujantys turistai gali patekti į tikrus kino angarus, tik vienintelė svarbiausia taisyklė – jų viduje negalima nei filmuoti, nei fotografuoti. Sako, kad ten yra daug paslapčių. Žmonės, žiūrintys tam tikrus serialus, galėtų pamatyti dalykus, kuriuos rodys paskutinėse serialo scenose.

Čia taip pat galima pasinerti į kino drabužių kolekciją ir pamatyti drabužius iš populiariausių filmų.

Viena vietų, kur visi gali nusifotografuoti – serialo „Draugai“ fontanas ir jų sofutė. Čia daugybė turistų, visi nori pasidaryti nuotrauką. Juokingiausia, kad tik iš vieno kampo vaizdas atrodo kaip Niujorke, o iš kitų pusių matosi, jog čia visgi kino studija. Pagrindinis perspėjimas – ant šitos sofos sėstis atsargiai, nes ji netikra ir padaryta iš kietų lentų.

„Warner Bros“ kino studija

Taip pat stovi „Draugų“ kavinė, kurioje galima išgerti herojų mėgstamos kavos. Tik ji nėra tokia jau pigi – mažas puodelis kainuoja 7.50 JAV dolerių, o didelis – 8.50. Firminis kavinės keksiukas kainuoja 5 JAV dolerius. Kainos žvėriškai didelės, bet tikri gerbėjai neskaičiuoja pinigų ir jų negaili.

Išėjus lieka dvejopi jausmai. Pirmas dalykas – aš negaliu atsižavėti, ką sugeba kino industrijoje dirbantys žmonės, kiek visko prikuria ir pridaro. Atrodo, kad jų galimybės yra beribės. Bet tuo pačiu atsiranda suvokimas, jog viskas, ką matai kine, yra netiesa, iliuzija. Paimi kokį daiktą ir matai, kad jis net neveikia, o kine atrodo, jog viskas gerai, kokybiška, kaip realiame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją