Praeitą savaitę į „Delfi Diena“ laidą Orijus prisijungė tiesiogiai iš didžiausio Vietnamo miesto Hošimino, kuris, anot jo, garsėja milžiniškais kamščiais.

„Kelionių tinklaraščiai ir naujienų portalai kiekvienais metais sudarinėja savo patraukliausių kelionių vietų pasaulyje sąrašą. Į 2024-ųjų penketuką papuolė Vietnamas. Sakoma, kad būtent dabar, o ne vėliau, reikia jį aplankyti, nes šalis keičiasi. Ji dar nėra tokia pergrūsta turistais, tokia brangi, kaip kitos Pietryčių Azijos valstybės.

Vienas iš privalumų yra pigumas – Vietnamas už Indoneziją, Tailandą yra maždaug 15–20 proc. pigesnis, – pastebėjo O. Gasanovas. – Man taip pat patinka, jog čia yra ženkliai mažiau turistų ir tai labai jaučiasi. Kaip suprantu, čia didžiąją dalį turistų sudaro kaimyninių šalių gyventojai ir australai.“

Maistas Vietname

Užsiminęs apie kainas, Orijus detalizavo, kad dviem savaitėms atostogų Vietname be skrydžių bilietų reikėtų maždaug tarp 500 ir tūkstančio eurų tam, jog būtų galima komfortabiliai, gražiai, skaniai pailsėti.

„Kavos galima išgerti už 10–20 euro centų, alaus skardinė parduotuvėje kainuoja 20–30 centų, pavalgyti restorane atsieina nuo euro iki keturių, geresnėje vietoje gali būti ir penki eurai. Žinoma, yra tarptautinių viešbučių, prabangių restoranų, kuriuose valgymas bus brangesnis. Bet jeigu valgysite ten, kur vietiniai, kainos tikrai bus nedidelės.

Mobilusis ryšys taip pat nėra brangus – neribotas internetas mėnesiui man kainuoja penkis eurus“, – vardijo O. Gasanovas.

Tiesa, dėl mažo turistų kiekio Orijus įžvelgia ir nedidelį minusą – dauguma vietinių itin prastai kalba angliškai, todėl gatvėje bendrauti su jais sudėtinga. Visgi tokiais atvejais visada gali išgelbėti susikalbėjimas gestais.

„Gatvėje ne visur saugu valgyti – kai kur maistas, sakykime, įtartinas. Aš naudojuosi programėlėmis, kuriose yra užsieniečių turistų rekomendacijos. Taip valgiau ne kartą, viskas buvo gerai. Tačiau visada reikia žvelgti kritiškai, pažiūrėti, ar naudojamos pirštinės, ar rankos nėra purvinos.

Keisčiausias pasiūlymas buvo paragauti šikšnosparnį, bet atsisakiau. Pagalvojau, kad ne man“, – šyptelėjo O. Gasanovas.

Vietnamas

Orijus pastebi, kad Vietnamas yra didelė šalis, todėl ir atostogos ten gali būti labai skirtingos, priklausomai nuo regiono.

„Pavyzdžiui, prie Kinijos yra žiema, o sostinėje karšta, 32 laipsniai. Buvau saloje, kur visiškai pasyvus poilsis, labai šilta, daug gražių paplūdimių, galima prilyginti Maldyvams. Taip pat lankiausi nuostabiame miestelyje, garsėjančiame savo žibintais – ten daug kultūros, meno.

Kiekvienas gali rasti tai, kas jam patinka“, – įsitikinęs jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)