Nuo uzbekistaniečių mes skiriamės daugeliu klausimų: pavyzdžiui, ši tauta turi susigalvojusi ne vieną man gana keistą įsitikinimą, kurį perduoda iš kartos į kartą. Atvykus į Taškentą, nori nenori akys pastebi, kad čia gatvėse važinėja tik juodi arba balti automobiliai. Taip yra dėl vairuotojų susigalvotų taisyklių.

Vietiniai vyrai sako, kad normalus vyras prie spalvoto automobilio vairo nesės. Įdomu, jog juodi rinkoje yra pigesni, nes dėl karštų dienų prikaista ir juose būna neįmanoma sėdėti. Balti yra brangiausi ir tokį turėti yra didžiausias prestižas.

Taškentas

Kaip man aiškino vietiniai, jei gatvėse pamatysite spalvotą automobilį, tikėtina, tai bus kokių nors spec. tarnybų ar įmonės transportas. Kitas variantas – spalvotas mašinas vairuoja moterys ir užsieniečiai.

Kitas keistas dalykas ne tik Taškento gatvėse, bet ir visame Uzbekistane – dauguma automobilių yra vienos markės. Visoje gatvėje galima matyti vien tik tokius. Taip nutiko todėl, nes prezidentas pasirašė su šia įmone sutartį ir pastatė čia gamyklą.

Įdomybių čia yra ir daugiau. Pasikalbėjau su keliais moksleiviais, kurių paklausiau, ar jie turi merginas. Pasirodo, šis klausimas buvo labai pro šalį. Jie paaiškino, kad negali būti jokių merginų iki vestuvių. Sako, jog jie patys merginos nesirenka – pagal šeimos tradiciją nuotakas išrenka mamos.

Taškentas

Be to, neužtenka vien baigti mokyklos – turi atsistoti ant savo kojų, uždirbti pinigų ir pagal tai, koks bus tavo statusas, bus parinkta nuotaka.

Daugiau nuotykių iš Taškento žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)