Čia niekam nerūpi tavo statusas, kiek turi pinigų ar, tuo labiau, kaip atrodai. Čia vėjas ir vandenynas žmonių galvose. Šis rajonas yra priežastis, kodėl Los Andželas gali vadintis ne tik didmiesčiu, bet tuo pačiu ir labai svarbiu JAV kurortu. Aišku, jis kitoks nei maži bei jaukūs aplinkiniai miesteliai, tačiau pailsėti vis tiek galima.

Įdomu, kad čia nėra to Los Andželo jausmo, kurį patiri kitoje miesto pusėje. Paprastas pavyzdys – matėte, kaip benamiai gyvena centre, atrodo pavojingai. Čia benamių irgi yra, kaip ir visoje Kalifornijoje, bet jie kitokie – guli ant žolytės, šildosi saulės spinduliuose. Absoliučiai visi yra atsipalaidavę, nėra jokio streso, pavojaus, net benamiai nėra agresyvūs.

Santa Monika Los Andžele

Kai nuo vandenyno įsuki į Santa Monikos gatves, įdomybių bei grožio mažiau, todėl pasivaikščioti nelabai verta – nebent norisi pavalgyti. Kuo toliau nuo paplūdimio, tuo kavinės dažnai yra pigesnės ir aukštesnio lygio.

Vienas iš dalykų, kas garsina Santa Monikos pakrantę – amžinai sportuojantys žmonės. Tam čia yra, kaip aš vadinu, atskira magistralė, skirta dviratininkams, riedutininkams, bėgikams. Eismas šiame take be galo intensyvus. Taip pat yra atskiras kelias pėstiesiems. Los Andželas yra daug judančių žmonių miestas. Tokių spalvingų asmenų ir tiek daug jų vienoje vietoje mažai dar kur nors pamatysi.

Atėjo laikas, kai noriu pagaliau patikrinti, koks tas garsusis Santa Monikos paplūdimys ir kodėl žmonės dėl jo eina iš proto. Pirmas dalykas, kurį iš karto pastebėjau pasukęs nuo miesto pusės – jis niekada nebūna užpildytas 100 proc. – šiandien karšta diena, žmonių yra daug, bet paplūdimys apytuštis. Taip yra todėl, nes pliažas toks platus, kad vietos užtenka visiems.

Gelbėtojai yra, lygiai tokie patys kaip iš televizijos bei filmų. Smėlis šviesus, bet mūsiškis Palangoje kur kas švaresnis – mes kažkuo lenkiame Los Andželą. Ir bangos čia nuostabios.

Santa Monika Los Andžele

Tarp jaunimo, meniškų žmonių populiariausia Santa Monikos dalis yra Venice Beach. Čia išvysite tai, ko Lietuvoje paprastai nematome – labai ryškus, spalvotas, linksmas rajonas.

Jau daugiau nei 50 metų Venice Beach traukia visokio plauko menininkus – čia žmonės atvažiuoja su savo kūriniais ir juos pardavinėja. Galima nusipirkti paveiksliukų, lipdukų, papuošalų, išsiburti pas būrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)