Noriu parodyti, kaip atrodo į mūsų uostą atplaukiantys kruiziniai laivai. Šiuo metu esu didelio tokio laivo penktame aukšte – iš viso čia yra 14 aukštų. Jis pastatytas 2012 metais už 510 mln. eurų – ne naujas, tačiau tikrai labai blizgus. Iš viso laive telpa beveik 4 tūkst. keleivių.

Padarysiu jums nedidelę ekskursiją po laivo vidų. Penktame aukšte galima rasti vieną iš nedidelių barų, kur vakarais vyksta renginiai, koncertai, pasirodymai. Yra ir didžioji renginių salė, kurioje būna dideli renginiai, šou programos.

Kruizinis laivas Klaipėdoje

Šio kruizo maršrutas prasidėjo Kylio mieste Vokietijoje, tuomet laivas plaukė per Stokholmą, Helsinkį, Taliną, Rygą ir atkeliavo į Klaipėdą. Po to vyks atgal. Pats laivas plaukia įvairiais maršrutais – galima keliauti, pavyzdžiui, po Brazilijos krantus.

Laivas iš vidaus atrodo kaip koks pramogų centras ar viešbutis – turi daug įvairių zonų. Maitinimui galima pasirinkti skirtingų variantų: tarkime, išsipirkti tik pusryčius ir vakarienę, pasirinkti paketą su arba be alkoholio. Visgi labiau apsimoka turėti kuo daugiau visko įskaičiuota, nes, pavyzdžiui, pietūs vienam restorane kainuoja 16 eurų, vakarienė 23 eurus – taip pavyktų sutaupyti.

Aplink yra ir įvairių parduotuvių, kur galima nusipirkti drabužių, aksesuarų, kosmetikos – ko tik norisi.

Pasikėlus į 9 aukštą, matosi dar kitoks vaizdas. Čia yra kajutės – jų virš tūkstančio, labai skirtingos. Jas, kaip ir viešbučiuose, tvarko kambarinės.

Kruizinis laivas Klaipėdoje

Įgula taip pat paminėjo įdomų faktą, kad kruizą mėgsta ne tik vyresni žmonės, bet ir jaunimas. Taip pat galima pamatyti vaikų, paauglių.

Keliaukime į lauką – čia yra dar viena renginiams skirta salė. Be to, įrengtos sūkurinės vonios, baseinai, gultai. Esant geram orui, stogą galima pakelti ir degintis saulėje. Matosi ir vaizdas į Klaipėdą. Visiška atostogų nuotaika: valgyk, švęsk, žiūrėk programas, maudykis ir apie nieką negalvok – jokių vargų ar problemų.

Kruizinis laivas Klaipėdoje

Pats pirmą kartą esu kruizinio laivo viduje ir man tikrai paliko labai didelį įspūdį. Pasiklysti lengva, bet turbūt tik tokiems, kaip aš, kurie įėjo trumpam. Jei plauki savaitę ar ilgiau, manau, kiekvieną kampą išmoksti mintinai, atsirenki savo mėgstamiausias vietas.

Be to, visiškai nesijaučia, kad esi ant vandens – labai stabilu, nė kiek nebanguoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)