Viena didžiausių Seulo įžymybių – Myeong-dong rajonas. Sakoma, kad tai yra grožio imperija šiame mieste. Būtent čia keliauja ekspertai ir kiti dėl grožio pamišę žmonės iš viso pasaulio. Šitoje gatvėje rasite absoliučiai viską, kad pakeistumėte savo išvaizdą ir taptumėte idealiai gražūs.

Čia galima visko rasti nuo–iki: galima įsigyti bet ką, kas jums susijusio su grožiu šauna į galvą. Vienas vyrukas parduoda papuošalus – tai irgi yra grožio reikalas. Kitas vyriškis pardavinėja rankines. Prekyba vyksta visur, kur įmanoma. Pavyzdžiui, vieni žmonės daro savotišką vakarėlį – išnešamos kolonėlės, per kurias leidžiama muzika, ir su lentelėmis, ant kurių parašyta, kad yra išpardavimas, šoka visą dieną.

Gatvė susideda iš mažų parduotuvėlių, visur matomi ženklai su nuolaidomis. Dėmesio sulauksite iš karto – vos imsite apžiūrinėti kokią prekę, iš karto prisistatys konsultantė.

Seulas, Pietų Korėja

Čia taip pat parduodami lagaminai – jų šiame rajone yra labai daug. Lagaminai parduodami ne be reikalo – pasirodo, daug žmonių praranda saiko jausmą ir prisiperka tiek daug kosmetikos priemonių, kad tam būna reikalingas atskiras lagaminas.

Daugelyje grožio parduotuvių rasite užrašą „big sale“, kas reiškia didįjį išpardavimą. Tik neapsigaukite – jokio didžiojo išpardavimo iš tiesų nėra. „Big sale“ čia vyksta ištisus metus tam, kad pritrauktų kuo daugiau praeivių. Lygiai tas pats rašoma ant beveik visų parduotuvių.

Sakoma, kad šiose gatvėse galima rasti virš tūkstančio skirtingų prekinių ženklų – visi jie yra korėjietiški. Patarimas – prieš atvažiuodami, gerai išsianalizuokite, jog suprastumėte, kurios priemonės yra geros, kurios – paprastesnės, nes čia pardavėjai sakys, kad visi produktai yra geri.

Reikia turėti omenyje, kad pardavėjai čia labai talentingi – mokantys įtikinėti ir parduoti net tai, ko tau visiškai nereikia. Savo taikliais komentarais jie įtikins, jog reikia visko, nes visi parduodami produktai prideda grožio.

Pasakojama, kad, jeigu rūpiniesi savo išvaizda ir norisi išlaikyti skaisčią, jauną odą, finansiškai labiau apsimoka atskristi į Seulo grožio rajoną bei čia apsipirkti, nei visus metus tas pačias priemones pirkti pas savo šalies perpardavinėtojus. Verslininkai užsideda didelius antkainius, o čia kainos nesikandžioja.

Veido kaukės yra neabejotinai pati populiariausia prekė šiame rajone. Jos čia gali būti dedamos ant visko, kur tik sugalvosite – ant pilvo, kojų. Žinoma, populiariausios yra ant veido. Jos čia parduodamos neįtikėtinais kiekiais: pavyzdžiui, yra 80 kaukių pakuotė.

Visgi labiausiai korėjiečių sureikšminama kūno dalis – akys. Visi svajoja turėti kitokias, nei turi nuo gimimo. Todėl čia labai populiarios „naujų akių“ parduotuvės – čia parduodami įvairūs lęšiai. Sakoma, niekur pasaulyje nėra didesnės jų įvairovės. Lęšiais galima pakeisti ne tik akių spalvą, bet ir formą.

Daugiau įspūdžių iš Seulo žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)