555 metrai – kai pagalvoji, koks tai aukštis… Sunku suvokti, kad per akimirką gali atsidurti ten. Pirmoji atrakcija, kurios laukia visi atvykę į dangoraižį – 1 iš 10 greičiausių liftų pasaulyje. Į viršūnę mes kilsime 10 m/s greičiu.

Tai reiškia, kad viršuje atsidursime greičiau nei per vieną minutę. Jeigu lėktuve užgula ausys, tai šiame lifte jos užgula dvigubai stipriau. Kylant viršun, lifte rodomos įvairios projekcijos.

Tiesa, galiu pasakyti, kad nukeliauti iki lifto yra vargas – aš atstovėjau kokias keturias skirtingas eiles, o tai užtruko 30–40 minučių.

Realybėje užkilus pasidaryti nuotrauką, kur aplink nieko nebūtų, yra neįmanoma – minia žmonių tą daro. Nebūna akimirkos, kad nestovėtų nė vienas žmogus. Pats įdomiausias dalykas – ne stiklas prieš akis, o po kojomis. Gali kiaurai matyti visą vaizdą, kas dedasi apačioje. Sutinku, kad į tai žiūrėti yra baisu.

„Lotte world tower“ dangoraižis Seule

Rasti kampą, kuriame būtum vienas, nėra šansų. Viename tinklaraštyje perskaičiau juokingą patarimą – jei nori būti vienas, prieš ateinant reikėtų prisivalgyti, kad pūstų pilvą, o tuomet gadinti orą. Nuo smarvės visi išeitų, o tada galima fotografuotis.

Jeigu esate kuklūs ir kovoti dėl gražaus kampelio nenorite, jokių problemų. Vietoje nuotraukos į namus galima parsivežti piešinį. Tai yra labai įdomi pramoga – niekada neteko matyti nieko panašaus. Yra dailininkai, kurie piešia tave dangaus fone. Susimoki pinigus, pasirenki foną ir išeina graži nuotrauka.

Liftu pakyli ne vieną mažą aikštelę, kaip būna kituose aukštuose pastatuose – čia gali kilnotis per šešis aukštus. Tai tarsi atskiras pramogų centras. Pats geriausias dalykas yra keliauti į dangaus terasą. Ten galima po atviru dangumi žiūrėti į visą grožį. Žinoma, kur tik kažkas geriau – ten žmonių minia. Kova už gražią nuotrauką vyksta ant kiekvieno kampo.

Daugiau apie įspūdžius iš Seulo žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją