Jau bene 10 metų turiu įprotį su draugais paskutinę metų naktį švęsti kur nors kelionėje, o tuo pačiu ir Naujuosius metus pradėti nuo nuotykių užsienyje. Šauti šampaną ir dainuoti „Happy New Year“ man jau teko Londone, Berlyne, Tel Avive, Kyjive, Varšuvoje, Beleko kurorte Turkijoje, Brėmene Vokietijoje, o štai šių metų sausio pirmąją pabudau antrame pagal dydį Norvegijos mieste Bergene.

Aš esu iš tų žmonių, kurie sako, kad Naujamečio nakties nesureikšmina. Todėl neperku brangių bilietų į ištaigingus vakarėlius, nesirezervuoju staliuko geriausiose mūsų šalies restoranuose, o leidžiuosi į nuotykius. Aišku, sakysite, jog tie, kuriems Naujanaktis tikrai nerūpi, jie visai nieko nedaro – nei eina į vakarėlius, nei kur nors keliauja, o tiesiog miega. Iš dalies sutinku, bet nesakau, kad Naujųjų sutikimas man nerūpi.

Naujųjų metų sutikimas užsienyje

Rūpi, tik visai nenoriu tam išleisti labai didelės sumos. Turiu draugų, kurie specialiai gruodžio 31-osios nakčiai perka kostiumus ir vakarines suknes, užsisako makiažo meistrus bei šukuosenų darytojus. O aš metai iš metų elgiuosi taip pat – ieškau pigiausių lėktuvo bilietų ir skrendu praktiškai bet kur. Taip jau esame susitarę su draugais, kad krypties nesureikšminsime ir tiesiog išskrisime drauge.

Ne visada tai būna pats protingiausias sprendimas, nes, pavyzdžiui, pernai, kai už 60 eurų pirkome bilietus pirmyn–atgal į Norvegijoje esantį Bergeną, nepagalvojome, jog Vikingų šalis velniškai brangi, ir kad viskas joje mums atsieis kelis kartus daugiau nei išskridus kur nors kitur, kad ir už 80 ar 100 eurų. Tad tą, ką sutaupėme ant bilietų, daug kartų permokėjome būdami pačioje Norvegijoje. Visgi juk gyvenimo klaidos ir yra tam, jog iš jų visi pasimokytume. Pasijuokėme iš savo kvailumo, ir tiek, Naujuosius sutikome puikiai.

Šiemet aš taip pat turiu bilietus Naujųjų kelionei su draugais. Skrisime žymiai toliau nei visus tuos 10 pastarųjų metų, bet, reikia pripažinti, kaip niekada anksti sugalvojome susiplanuoti kelionę. Tai padarėme dar lapkričio viduryje, o ne gruodžio pradžioje, kaip daug metų iki šiol.

Dabar aš jau rūpinuosi ne savimi, o jumis, brangūs Lietuvos žmonės. Tiems, kurie taip pat nori per Naujuosius būti kažkur išskridę, turiu ir gerų, ir blogų žinių. Pradėkime nuo blogosios. Toks jausmas, kad tarp lietuvių sparčiai populiarėja idėja gruodžio 31-ąją pakeliauti. Tai aš matau nagrinėdamas populiariausių Lietuvoje aviakompanijų tinklapius, kur Naujamečių kelionių lieka vis mažiau ir mažiau.

Ypač kalbant apie tolimas kryptis – skrendant į Aziją ar Pietų Ameriką, daug lėktuvų jau perbraukti raudonai ir parašyta „sold out“ (liet. viskas išparduota).

Geroji žinia – dar ne viskas prarasta. Jeigu paskubėsite, tikrai spėsite išskristi prieš pat Naujuosius ir grįžti tuoj po jų sutikimo. Noriu su jumis pasidalinti savo atradimais, ką šiai dienai (gruodžio 4-ąją, kada rašau šias eilutes) dar galima surasti ir nusipirkti. Remiuosi kelionių paieškų sistemomis „Kiwi“, „Expedia”, „eDreams“, „Skyscanner“, o taip pat oro linijų „Airbaltic“, „Wizzair“, „Ryanair“, „Lot“, „Lufthansa“ tinklapiais.

Naujųjų metų sutikimas užsienyje

Iš pradžių variantai tiems, kas sau gali leisti savaitės trukmės kelionę. Skrydžiai nuo gruodžio 26-osios (antradienio) iki sausio 2-osios (antradienio).

Pigiausiai Naujuosius galima sutikti Švedijos sostinėje Stokholme ar kur nors aplink ją – bilietai iš Kauno ir atgal šiomis dienomis žmogui kainuoja viso labo 78 eurus. Taip pat neišleidžiant nesvietiškai didelės sumos savaitės atostogų per Naujametį galima nuskristi iki Vokietijos, Italijos, Prancūzijos bei Danijos miestų.

Štai, pavyzdžiui, vienam žmogui pirmyn–atgal nuskristi iš Vilniaus iki Brėmeno (Vokietija) kainuotų 150 eurų, iš Vilniaus į Milaną ir atgal – 142 eurus, iš Vilniaus iki Romos ir atgal – už 180 eurų žmogui, tokia pati suma kainuotų skristi iš mūsų sostinės į Paryžių ir atgal. O jeigu norėtumėte Naujuosius švęsti Kopenhagoje, už skrydį iš Vilniaus ir atgal reiktų mokėti 240 eurų.

O dabar sutrumpinkime Naujametės kelionės laiką. Pasižvalgiau bilietų nuo gruodžio 30-osios (šeštadienio) iki sausio 2-osios (antradienio). Patirtis rodo, kad dauguma žmonių vis tik yra linkę šia proga keliauti ne per ilgai – 3–4 dienoms. Tad manau, jog šitie variantai tikrai sulauks daug dėmesio.

Naujųjų metų sutikimas užsienyje

Kryptis per daug nesikeičia. Pačią pigiausią kelionę šiomis datomis radau iš Kauno į Kopenhagą ir atgal – žmogui bilietai kainuotų 136 eurus. O už 199 eurus iš to paties Kauno Naujamečio sutikimui galima nuskristi iki Milano ir grįžti atgal. Primokėjus dar šiek tiek, t. y. už 226 eurus pirmyn–atgal galima suskraidyti iki Airijos sostinės Dublino.

Tuo metu iš Vilniaus gruodžio 30–sausio 2 dienomis pigiausia būtų skristi iki jau minėto Milano – bilietų (pirmyn–atgal) kainos žmogui – 155 eurai, vos brangiau kainuotų nulėkti iki Norvegijos sostinės Oslo – bilietų kaina žmogui – 160 eurų, arba iki Gdansko, esančio kaimyninėje Lenkijoje, – bilietai žmogui į abi puses šiai dienai kainuoja 180 eurų.

14 eurų brangiau, už 194, galima suskraidyti iki lietuvių pamilto Londono. O jeigu negaila 218 eurų, už šią sumą galima pasidaryti keturių dienų kelionę iki Romos.

Nepatingėjau, pasižiūrėjau, ką galima rasti tiems, kas norėtų į Naujųjų metų kelionę išlėkti pačią paskutinę minutę – t. y. gruodžio 31-osios rytą. Iš Vilniaus tądien 06:40 val. kyla lėktuvas į Barseloną Ispanijoje, o sugrįžti galima jau sausio 2-ąją – tokia kelionė žmogui kainuotų 193 eurus. Tos pačios gruodžio 31-osios vakarą galima nuskristi iki Kopenhagos, o sugrįžti iš ten atgal į Kauną sausio 2-ąją – šis pasiskraidymas asmeniui atsieis 127 eurus.

Naujųjų metų sutikimas užsienyje

Šio mano pasakojimo pabaigai – desertas. Tiksliau, savotiškas nuotykis. Jeigu labai norisi išskristi per Naujųjų sutikimą, skriskite beveik vidurnaktį – o kodėl gi ne? Gruodžio 31-ąją yra skrydis iš Vilniaus į Niurnbergą Vokietijoje – lėktuvas kyla 22:25 val. Lietuvos laiku. Leidžiasi... čia įdomiausia. Vokietijos laiku 23:25 val., kai tuo metu Lietuvoje jau bus pusvalandis po vidurnakčio. Kitaip sakant, Naujuosius sutiksite danguje ir tuo pat nusileidę dar kartą galėsite paminėti atėjusius 2024-uosius.

Grįžimas iš Niurnbergo į Vilnių numatytas sausio 3-ąją, vakare. Tokia ypatinga kelionė žmogui kainuotų 70 eurų (pirmyn–atgal).

Nedelskite užsisakinėti Naujųjų metų kelionės, nes daug šansų, kad lygiai po savaitės laisvos nebus nei vienos šiame tekste paminėtos krypties arba dar bus bilietų, bet jie kainuos dvigubai ar trigubai brangiau. Likučiai aviacijoje dažniausiai parduodami už ženkliai didesnę sumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją