Į kelionę Orijus ir Justė kartu leidžiasi pirmą kartą. Visgi dainininkė tikina, kad pati įvairius kraštus tyrinėja pakankamai dažnai.

„Keliauju gana nemažai, tik labiau po užsienį. Mano mėgstamiausia vieta pasaulyje – Australija, kurioje neseniai buvau, – išskiria J. Starinskaitė. – Tačiau kartais keliauti tenka ir po Lietuvą, nes su grupe koncertuojame įvairiausiose vietose.“

Šį kartą jie nusprendė apsilankyti Kretingoje, kuri, kaip pristato Orijus, yra 18 minučių kelio nuo Palangos centro, netoliese taip pat yra Klaipėda ir kiti pajūrio kurortai.

„Mano nuomone, Kretinga yra šešėlyje, nes žmonės atvažiuoja prie jūros ir būna Šventojoje, Palangoje, o čia užsuka ne kiekvienas“, – svarsto O. Gasanovas.

„Esu čia buvusi, praeitą vasarą koncertavome su grupe, valgėme viename restoranėlyje. Bet daugiau nieko nežinau“, – sako Justė.

Justė Starinskaitė ir Orijus Gasanovas apsilankė Kretingoje

Būtent todėl jie ir nusprendžia parodyti, kad atostogauti galima ne tik populiariausiuose pajūrio kurortuose, bet ir Kretingoje.

„Noriu parodyti, kad Kretinga yra Palangos konkurentė. Koks patiekalas turi asociacijų su Palanga? Kepta duona, čeburekai. Paklausinėjus, visi pažįstami man nurodė tą pačią vietą, kavinę „Retro“, kur galima pavalgyti čeburekų.

Ji įsikūrusi tarp daugiabučių, neatrodo prabangiai, viskas labai paprasta, bet girdėjau, jog čeburekai žiauriai dideli, itin skanūs, o pavalgyti jų žmonės atvažiuoja ir iš pačios Palangos“, – pasakoja Orijus.

Čia čeburekų galima užsisakyti su įvairiausiais įdarais: kiauliena, vištiena, rūkytu kumpiu, pieniška dešrele, krabų lazdelėmis, daržovėmis ar net su varške, uogiene. Orijus ir Justė nusprendė išbandyti keturis: su kiauliena, dešrele, aštrų bei su uogiene. Čeburekai kavinėje yra rankų darbo, dydis per visą lėkštę, o kainuoja vos nuo 3.50 Eur.

„Pirmas kąsnis ir iš karto yra mėsos“, – privalumą išskiria Orijus.

„Labai skanu. Nesu čeburekų gerbėja, bet tikrai neblogai“, – džiaugiasi Justė.

„Sultingas, daug skonio. Su tuo, kas parduodama Palangos paplūdimyje, tikrai nepalyginama. Čia – ką tik iškepti, traškūs, dvigubai didesni, yra daug mėsos“, – priduria O. Gasanovas.

Nenuvylus mėsos įdarams, pagyrų sulaukia ir čeburekas su braškių džemu.

„Primena blynus su uogiene. Skanu“, – įvertina Orijus.

„Man skaniau nei blynai. Labai gerai“, – antrina Justė.

Tyrinėdami Kretingą, Orijus ir Justė džiaugiasi, kad vietiniai žmonės čia itin mieli, draugiški, visi juos pasitiko su šypsena.

„Labai gera atrasti tokias vieteles, kur tu niekada šiaip neužsuktum“, – sako Justė.

„Kretinga yra tokia netikėta, čia reikia atvažiuoti prarasti laiko nuovoką ir ilsėtis – tai yra kitaip nei Palangoje. Ji turi rimtą konkurentę šalia savęs“, – mano Orijus.

Dar viena netikėta ir kitokia vieta Kretingoje – namukai „Be laiko“, kuriuos nakvynės ieškantiems svečiams iš visos širdies įkūrė Guoda ir Rimvydas.

„Nakvynės vietoms labai nemėgstu tradicinių viešbučių. Pasaulis keičiasi – dabar prabanga yra ramybė bei privatumas, o dideli viešbučiai miesto centre tokio dalyko dažniausiai pasiūlyti negali“, – teigia Orijus.

Daugiau netikėtų vietų Kretingoje išvysite naujausioje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)