Pristatydamas Jurgą, Orijus atskleidžia, kad ji tiek Lietuvoje, tiek po pasaulį keliauja tik su rankine – neturi jokio lagamino.

„Čia telpa viskas. Tavo laidose daug valgoma, tad įsidėjau atsargines kelnes su guma. Taip pat batus, šepetį, vaistų, suknelę, maudymosi kostiumėlį“, – vardija J. Baltrukonytė.

Dar prieš prasidedant kelionei, Orijus įtaria, kad šį kartą bus daug isterijos ir klyksmų.

Jiedu nusprendžia patyrinėti Biržus, apie juos žino ne itin daug. Jau iš pat pradžių dėmesį patraukia valgykla, kuri taip ir pavadinta, prie jos nusidriekusi nemaža žmonių eilė.

„Turime išbandyti vietą, prie kurios stovi tokia eilė. Mus pasiekė informacija, kad čia bus skanu, – kalba Orijus. – Galima rasti didžiulį meniu: saldi vaisių sriuba kainuoja eurą, šaltibarščiai – 1,10 Eur, kotletas – 3 Eur, suktinis – 3,10 Eur, maltinis – 2,90 Eur, o varškėčiai tik 2,40 Eur.“

Juokdamiesi Jurga ir Orijus pripažįsta, kad, stovint eilėje, nemenkai muša prakaitas – tikėtina, jog ne nuo lauke tvyrančio karščio, o nuo streso, ar liks maisto.

„Aš pasiėmiau suktinį, kuris atrodo labiau kaip paprastas kotletas. Jame yra kiaušinių įdaro – labai tinka, primena Velykas“, – džiaugiasi O. Gasanovas.

Orijus Gasanovas su Jurga Baltrukonytė apsilankė Biržuose

Visgi tai nėra vienintelė vieta, kur šioje kelionėje jiedu ragauja maistą. Kaip pasakoja Orijus, visi iki vieno vietiniai gyventojai, atvykus į Biržus, rekomenduoja nueiti į „Alaus kelią“. Per degustacija jiedu paragauja įvairaus nealkoholinio alaus, susipažįsta, kaip šis gimsta, o vėliau persikelia į restoraną, kur laukia dar daugiau maloniai nustebinusių patiekalų.

Paskutinis nuotykis šioje kelionėje – netikėta nakvynė, kuria siekiama suteikti tokią patirtį, tarsi būtum kaime. Būtent tokiomis sąlygomis ir miegos Jurga bei Orijus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją