„Ponią amerikonką atvežiau į Platelius“, – juokauja Orijus apie su juo į kelionę vykusią Amerikos lietuvę Ievą. Amerikoje jau 10 metų gyvenanti moteris turi vyrą ir tris vaikus, ir yra vadinama viena iš Lietuvos plaukų influencerių. Kaip juos užauginti, kaip padidinti apimtį, kaip rūpintis – ji žino viską! Kitas Ievos titulas – „Amerikos milijonierė“, nes tai yra tikras faktas. Ji su vyru turi didžiulę logistikos kompaniją.

„Esu buvęs jų namuose – man pakirto kojas“, – prisimena Orijus. Laidoje herojė atskleidė ir tai, kiek daugiausia pinigų yra išleidusi per vieną dieną.

Orijus milijonierę atsivežė į Žemaitijos perlą, kurortą – visų numylėtus Platelius. Plateliuose yra nuostabus ežeras ir ramus, gražus miestelis. Pozityviai nuotaikai palaikyti užkietėjęs keliautojas skyrė Ievai užduotį – rasti Plateliuose žmogų, kurį už ką nors pagirtų.

Trumpam milijonierė pati virto laidos vedėja ir su mikrofonu rankoje sustojo pakalbinti vietinės plateliškės. Bandymas pagirti pasisekė ne visiškai – komplimentus Ieva susakė, bet žemaitė buvo tokia kukli, kad jų tiesiog nepriėmė.

Vėliau keliautojai apsilankė centriniame Platelių paplūdimyje.

„Manėm, kojos neturėsime kur pastatyti“, – stebėjosi jie, bet vietos buvo pilna. Kraštas susitvarkęs pagal geriausius standartus: yra suoliukai, persirengimo būdelė ir net rūšiavimui skirtos šiukšliadėžės, kur atvykęs su vaikais gali išmesti sauskelnes. Svarbu ir tai, kad Platelių paplūdimyje tualetai nemokami.

Ežere plaukiojo jachtos, o nuo kranto atsivėrė nuostabus vaizdas.

„Čia kaip Majamis“, – stebėjosi Ieva.

Kur pavalgyti? Šis klausimas aktualus daugeliui keliautojų. Miestelyje yra kebabinė, taip pat pora vakarais atsidarančių vietinių kavinukių. Jei norite gardžiau ir prašmatniau – ant paties ežero kranto veikia restoranas „Le le Terasa“. Jį ir aplankė Orijus su Ieva.

Prieš trejus metus atsidaręs restoranas Platelių regione sukėlė tikrą audrą. Žmonės, pasak keliautojo, negali patikėti, kad ši vieta yra ne Vilniuje ir ne Kaune. Meniu – žemaitiškos ir itališkos virtuvės „miksas“. Puotauti keliautoja pradėjo kalbindami restorano šeimininkus Egidijų ir Giedrę.

„Prisipažinsiu, kaip atradau šią vietą. Socialiniuose tinkluose seku mūsų prezidentą ir jis, važiuodamas per Žemaitiją, buvo užsukęs čia pavalgyti, – atskleidė Orijus. – Jeigu valgė prezidentas, vadinasi, galime valgyti ir mes.“

„Restoranas atsirado iš mūsų šeimos vasarnamio sodybos. Čia buvo vasarnamis. Kai vaikai išskrido iš lizdo, mums paliko liūdna. Nusprendėme, kad savo turima vieta reikia pasidalinti su visais, ir atidarėme restoranėlį. Patys labai labai mėgstame gerai pavalgyti, galvojom, pasidalinsim tuo“, – pasakojo „Le le Terasos“ šeimininkas.

Kodėl žemaitiški ir itališki patiekalai? Juk tai – labai įdomus derinys.

„Mes savo restorane gaminame tai, ką patys mėgstame. Tai reiškia, kad yra tiek žemaitiška namų virtuvė, tiek iš kelionių parsivežti receptai“, – sakė šeimininkė Giedrė.

Orijus su Ieva stebėjosi ir originaliais patiekalų pavadinimais, o paragauti nusprendė krūtinėlės su parmezano sūriu, mėsainio su brandinta jautiena, karamelizuotais svogūnais, apkeptu kukurūzu ir bulvytėmis, picos, karbonado, antienos ir pakepintų grikių.

Iš atsiliepimų internete matyti, kad daugelis čia užeina būtent dėl picų. Kuo jos skiriasi nuo kitų?

„Tik meile ir natūraliais produktais“, – juokėsi Egidijus. Aplankydami kurortą, kuriame galite rasti ir dviračių nuomą, ir maudynes, ir pasiplaukiojimą laivu, ir net kaukių muziejų, nepamirškite išbandyti keliautojų jau pamėgtų patiekalų.

Visą laidą žiūrėkite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)