Orijus ir Ieva į kelionę po Lietuvą kartu leidosi pirmą kartą. Visgi pati Ieva su savo šeima pastaruoju metu keliauja pakankamai dažnai. Tiesa, dažniau tą daro užsienyje.

„Šiemet buvome JAV, Japonijoje, Italijoje. Po Lietuvą norėčiau daugiau keliauti. Mėgstu pajūrį, Nidą vadinu savo sielos namais. Jau daug metų kiekvieną vasarą ten praleidžiame kažkiek laiko. Man patinka ramybė“, – pasakoja I. Mackevičienė.

Orijus Gasanovas su Ieva Mackevičiene lankosi Labanore

Ieva pripažįsta, kad turi keletą baimių, iš kurių viena – baimė skraidyti. Norėdamas nuraminti, Orijus patikina, jog per šią išvyką bent jau skristi neteks.

„Lėktuve telpa kone visos mano baimės: aukščio, mažų erdvių. Būnant lėktuve, nuo tavęs niekas nepriklauso. Galiu pasakyti ir dar vieną baimę, apie kurią žino tik mano vyras – bijau mirti atviroje erdvėje. Pavyzdžiui, man baisu, jei lėktuvas sudužtų ne ant žemės, o vandenyne, kur tavęs niekas neras.

Esu turėjusi skrydžių, per kuriuos ištiko panikos ataka, mane ramino skrydžių palydovai“, – neslepia I. Mackevičienė.

Kartu su Ieva leisdamasis į pažintį su Labanoro giria, Orijus svarsto, kad turbūt tai yra garsiausia ir labiausiai apdainuota giria Lietuvoje. Aplink ją žmonės turi sodybas, namelius, tačiau jų kainos tikrai nemažos.

„Manau, esu čia atvykusi pasivaikščioti, – kalba Ieva. – Dabar surasti sodybą aplink Molėtus, Labanoro girią yra beveik misija neįmanoma.“

„Kas čia turi namelį nuo seno, gali jaustis milijonieriais“, – priduria Orijus.

Orijus pastebi, kad, navigacijoje įvedus Labanorą, atsiduri ne girioje, o joje esančiame mažame kaimelyje.

„Jis man labai gražus – toks tikras senoviškas, lietuviškas kaimas su medinėmis trobomis. Čia taip tylu, ramu“, – sako O. Gasanovas.

Nors Labanore gyvena vos keliasdešimt gyventojų, netoliese, Mindūnuose, yra įsikūręs restoranėlis „Vilkasalė“ – jame serviruojamas naminis maistas, kurį ir nutarė išbandyti Orijus su Ieva.

„Geriausias maistas yra naminis. Prabanga slypi paprastume“, – mano I. Mackevičienė.

Orijus Gasanovas su Ieva Mackevičiene lankosi Labanore

Apsilankę restorane, jiedu sulaukia tikrų aukštaitiškų pietų, kurie paruošti pagal vietines tradicijas. Pirmiausia Orijus su Ieva paragauja naminės giros ir testuoja šaltibarščius.

„Pagal mano reikalavimus, šaltibarščiuose turi būti svogūnų, visi kiti reikiami ingredientai ir nemėgstu, kai įpila vandens“, – išskiria Orijus.

„O man svarbiausia, kad nebūtų per tiršta, – sako Ieva ir ragauja maistą. – Vien dėl šitų šaltibarščių aš atvažiuočiau iš Vilniaus.“

Tuomet Orijus su Ieva įvertina patiekalą, kuris turbūt yra garsiausias restorane – firminiai Mindūnų blynai, gaminami iš tarkuotų bulvių, viduje su kiauliena.

„Vieno blyno dydis kaip mano delnas, – šypsosi Ieva. – Be proto skanu.“

„Tirpsta burnoje, labai gerai. 10 balų“, – antrina Orijus.

Po blynų judviejų laukia cepelinai, o galiausiai – kepti koldūnai, kurie visiškai sužavi Ievą.

„Vau! Pirma vieta koldūnams“, – įvertina I. Mackevičienė.

Visus įspūdžius iš Labanoro girios žiūrėkite naujausioje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje, kur išvysite, ir su kokia didžiausia baime teko susidurti Ievai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją