Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Polonaruva yra geriausiai išlikusi archeologinė vietovė Šri Lankoje. Čia išliko viduramžių sostinės liekanos, Karalių rūmų griuvėsiai, Citadėlė, Gal Vihare − tris uoloje iškaltos stovinčio, sėdinčio ir gulinčio Budos skulptūros.

Už maždaug šešių kilometrų nuo žymiosios archeologinės vietovės prieš kelis dešimtmečius iškilo nauja gyvenvietė, vadinama Naujoji Polonaruva. Maždaug pusiaukelėje tarp istorinio kaimo ir naujojo miesto pastaruoju metu aktyviai vystoma turistinė infrastruktūra - čia išdygo keli dideli viešbučiai, veikia parduotuvės ir netgi maži prekybos centrai.

Ši vietovė yra labai gerai prižiūrėta, todėl atvykelius traukia ir tvarkinga vietos aplinka bei įspūdinga gamta. Taip pat - Parakrama Samudra, aštuonių šimtmečių senumo dirbtinis ežeras, įrengtas kaip didžiulis vandens rezervuaras. Turistai taip pat mėgsta stebėti čia gausiais būriais gyvenančias ceilonines makakas (Macaca sinica), kitados apsigyvenusias čia kartu su žmonėmis, o šiems palikus istorinį miestą, tapusioms visavertėmis jo šeimininkėmis.

1982 m. Polonaruva įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.