Pačias gražiausias ir įspūdingiausias planetos vietas rinko ne vien Šveicarijoje esanti asociacija. 28 finalininkės - įspūdingiausios Žemės gaublio vietos buvo pateiktos pasaulio internautų teismui. Patyrusių keliautojų verdiktas nuskambėjo ypatingąją dieną – 2011 metų lapkričio 11-ąją – 11/11/11. Greta visiems gerai žinomų ir plačiai pripažintų įžymybių – Iguazu krioklių Argentinos ir Brazilijos sandūroje, Amazonės upės Peru ir Brazilijoje, Pietų Afrikos Resbublikoje greta Keiptauno miesto stūksančio Stalo kalno ir trejeto kitų vietovių, kuriose man dar neteko lankytis, puikavosi ir mažytė Žežiu – korėjiečių išpuoselėtas perlas.

Nedidelę ovalo formos salą, esančią į pietus nuo Pietų Korėjos pusiasalio pietinio smaigalio, seniai pamėgo ne tik Korėjos, bet ir kitų Rytų Azijos šalių poilsiautojai bei turistai. Ypač ji traukia nuo įtempto darbo pavargusius Japonijos tarnautojus ir verslininkus.

Tolimesnių pasaulio valstybių keliautojų čia užklysta nedaug – tai įrodo jau vien tai, kad viešbutyje tarp šimtų televizijos programų korėjiečių, japonų, kiniečių, vietnamiečių kalbomis nepavyko užtikti kalbant nei angliškai, nei jokiomis kitomis Europos kalbomis.

O pažiūrėti Žežiu saloje išties yra ką. Tai unikali vieta, kur gamtos grožis susijęs su kultūrinėmis tradicijomis. Išdidžioji Žežiu turi netgi savo kalbą. Žežiu salos pavadinimą ne kartą rasime UNESCO įžymybių sąrašuose – tarp pasaulio geoparkų, išskirtinių biosferos paminklų.

Didžiausios Korėjos salos viduryje stūkso ir aukščiausias šalies kalnas – Hallasan. Nuo šio ugnikalnio kraterio nusidriekusius požeminius lavos tunelius UNESCO 2007 metais pripažino Pasaulio paveldu. Toje vietoje, iš kurios ugnikalnis atsiveria visu gražumu, stūkso Japonijos kultūros centras – iš čia japonams Halla kalnas primena gimtąją Fudžijamą.

Žežiu salos įžymybes būtų galima vardinti be galo. Bet tam yra turistiniai žinynai: „Lonely Planet“, „Frommer‘s“ ir daugybė kitų įvairiomis pasaulio kalbomis, pagaliau internetas...Tačiau informaciniuose leidiniuose nerasite parašyta apie tai, kas stebina ir džiugina svečius kiekviename žingsnyje – viską, ką daro korėjiečiai, jie daro idealiai.

Aukščiausios kokybės keliai ir turistiniai takai, nėriniuotais spalvingais rauktinukais padabinti autobusai, pakelės stotelėse įtaisyti kompiuterių ekranai, rodantys ne tik informaciją apie transportą, bet ir naujausias žinias. Ir dar daug daug kitokių stebuklų.

O viską apvainikuoja salos gyventojų vaišingumas. Kai šviežiais tangerinais vaišino praeiviai, autobusų vairuotojai, netgi iš sustojusio automobilio iššokusi moteris su vaisių pintine, nebenustebau, kai pasukusi nedideliu takeliu, radau auksiniais vaisiais apsipylusį sodą ir specialiai užsukantiems pakeleiviams pastatytą suoliuką poilsiui: vaišinkitės, brangieji...
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)