„Lufthansa“

Šį antradienį „Lufthansa“ patvirtino, kad iš žiemos sezono tvarkaraščio pašalins dalį skrydžių iki 2023 m. kovo 26 d. Kol kas aviabendrovė nenurodė, kiek tiksliai skrydžių planuoja atšaukti, tik skelbia, kad jie bus atšaukti iš Frankfurto oro uosto, o tokį sprendimą tenka priimti dėl darbuotojų trūkumo. Nuo spalio gali keistis ir skrydžių laikai, rašo euronews.com.

„British Airways“

British Airways“ (BA) pranešė nuo spalio 29 d. atšauksianti apie 1 000 skrydžių dėl keleivių skaičiaus ribojimo Hitrou oro uoste. Ribojimas buvo pristatytas liepą – siekiant užkirsti kelią paskutinės minutės kelionių atšaukimams, keliautojų skaičius ribojamas iki 100 000 per dieną.

Nuo spalio 29 iki kitų metų kovo BA panaikina 10 000 skrydžių, tai sudaro apie 8 proc. aviakompanijos skrydžių minėtu laikotarpiu.

„SAS Scandinavian Airlines“

„SAS Scandinavian Airlines“ iš rugsėjo ir spalio tvarkaraščių panaikino 1 600 skrydžių. Oro vežėjas paaiškino, kad to priežastis – liepą dvi savaites trukęs pilotų streikas ir vėluojantys orlaivių pristatymai.

„Wizz Air“

Vengrų pigių skrydžių aviabendrovė „Wizz Air“ nuo rugsėjo ilgiau nei pusmečiui atšaukia beveik visus savo skrydžius iš Kardifo oro uosto Velse, tarp kurių – skrydžiai į europiečių pamėgtas vietas atostogauti – į Alikantę, Korfu, Lansarotę ir kt.

Aviakompanija palieka tik du skrydžius iš Kardifo oro uosto – į Milaną ir į Bukareštą. „Wizz Air“ aiškina, kad tokių veiksmų teko imtis dėl ekonominių sunkumų.

„American Airlines“

Lapkritį „American Airlines“ planuoja atšaukti daugiau nei 29 000 skrydžių, siekdama išvengti chaoso. Dalis pastovių skrydžių suretinta, kiti visai atšaukti.

„Delta“

Lapkritį ir JAV aviakompanija „Delta“ atšaukia daugiau nei 4 000 skrydžių dėl darbuotojų trūkumo – netikėtai didelis skaičius darbuotojų susidūrė su sveikatos problemomis.

„Ryanair“

Daugelis oro linijų bendrovių atšaukė skrydžių, nors žmonių noras keliauti po pandemijos padidėjęs. Dėl darbuotojų trūkumo mažinama skrydžių, šią vasarą susidarė eilės ir vėlavo skrydžiai.
Tiesa, viena oro linijų bendrovė didina skrydžių skaičių – „Ryanair“ į žiemos sezono tvarkaraštį JK įtraukė daugiau nei milijoną vietų.

„BA dėl darbuotojų trūkumo ir keleivių skaičiaus ribojimo Hitrou uoste mažina skrydžių, o „Ryanair“ dar labiau didina keleivių skaičių ir taip intensyviausiame iš iki šiol buvusių žiemos grafikų“, – skelbiama kompanijos vadovo Michaelo O’Leary pranešime.

Pigių skrydžių aviabendrovė didina skrydžių skaičių 20-yje JK oro uostų – Mančesteryje, Getvike, Stanstede ir kt. „Ryanair“ siekia, kad šiais metais keleivių padaugėtų nuo 165 mln. iki 166,5 mln.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)