Pasidomėjus, kas nulėmė tokią spektaklio sėkmę, miuziklo režisierius Vytenis Pauliukaitis neabejodamas atsakė, jog pirmiausiai tai – daug ir nuoširdžiai dirbanti atlikėjų komanda.

„Intrigą kelia net pagrindinių istorijos veikėjų – Aidos, Radameso, Amneris – atlikėjų pasirinkimas. Štai Radamesą vaidina publikai gerai žinomas roko atlikėjas Jeronimas Milius ir puikus operos dainininkas Mindaugas Zimkus, pateikę skirtingas šio personažo interpretacijas. Aukštos vokalo meistrystės reikalaujančią Aidos partiją miuzikle dainuoja operos dainininkė Ieva Vaznelytė ir aktorė Viktorija Streiča. Nuo pat premjeros Egipto faraono dukters princesės Amneris partiją dainuoja „Fortūnos“ prizo laureatė ir „Auksinio scenos kryžiaus“ nominantė Kristina Siurbytė bei nuostabaus balso tembro savininkė Evelina Sašenko, garsinusi Lietuvą „Eurovizijos“ konkurse“.

Pasak režisieriaus V.Pauliukaičio, šių atlikėjų dėka kiekvieno spektaklio metu iš scenos spinduliuoja tiek daug pozityvių emocijų, kad publika jų tiesiog negali nejausti.

„Kita vertus, Elton‘o John‘o „Aida“ nėra tiksli klasikinės G. Verdi operos libreto kopija. Tai šiuolaikinis kūrinys su netikėtais siužetiniais vingiais, naujais personažais, kurie nuolat sprendžia pasirinkimo klausimą – eiti su meile, ar neišduoti tėvų šalies ir nuo mažens skiepytų savo įsitikinimų. Žmogus čia visą laiką kryžkelėje, todėl manau, kad šis miuziklas turėtų būti ypač įdomus jauniems, turintiems apie ką pamąstyti žmonėms” – sakė režisierius, negailėdamas gražių žodžių vis dar vertinančiam amžinąsias vertybes žiūrovui, kuriam nesvetimos ir spektaklyje gvildenamos temos.

„Šio miuziklo sėkmę lėmė ne tik nemirtinga meilės trikampio intriga, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika, kur tarpusavyje puikiai dera lyrika, rokas, klasikiniam teatrui nebūdingi muzikiniai instrumentai ir XXI amžiaus muzikos koloritas, kuriuos deramai atskleidžia orkestras, vadovaujamas dirigento Jono Janulevičiaus. Įspūdinga scenografija ir kostiumai, kuriuos sukūrė dailininkai Adomas Jacovskis ir Aleksandra Jacovskytė.

V.Pauliukaitis neslepia, kad jam svarbi spektaklio kokybė, kurią jis nuolat “kontroliuoja”.

“Ir ne todėl, kad tai mano pirmasis darbas šiame puikiame teatre, o todėl, kad malonu dirbti su profesionalia ir darbščia komanda” – sako režisierius, linkėdamas žiūrovams kuo malonesnių įspūdžių ir teigiamų emocijų žiūrint miuziklą “Aida”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)