„Giedras ir saulėtas dangus, 30 laipsnių šilumos, smėlio kopos ir palmės, dviejų metrų aukščio bangomis skriejantys banglentininkai, baro terasoje laiką linksmai leidžianti kompanija, ant gultų ramiai knygas skaitantys poilsiautojai – šis vaizdelis ne iš kelionės.

Tai – būsima druskininkiečių ir kurorto svečių kasdienybė – jūra po stogu su surfingo bangų baseinu, kurio projektą vakar aptariau su užsienio kompanijos „White Water West“ ekspertais“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė R. Malinauskas.

Anot Druskininkų mero, dirbtinė jūra įsikurtų šalia „Snow Arenos“ žiemos komplekso. Čia būtų kuriamas naujas vandens ir pramogų centras, kuriame lankytojai rastų baseiną, poilsio oazes, padėlio aikšteles, alpinizmo sienas. Visgi svarbiausias akcentas – dirbtinė jūra su paplūdimiu ir bangų baseinas. Pastarasis skirtas banglenčių sporto mėgėjams bei profesionalams. Bangų aukštį, greitį ir dažnį bus galima reguliuoti.

Meras su komanda ir projektuotojais diskutavo apie technines tokio pastato galimybes. Taip pat lankėsi keliuose užsienio baseinuose su bangomis, kad, įvertinus juos, būtų galima pritaikyti geriausius sprendimus Lietuvoje.