Rugsėjo 19 dieną, šeštadienį prasideda tradicinė alaus šventė, kuri paprastai trunka 15-17 dienų. Tai jau bus 182-oji šventė. Kasmet vietiniai ir turistai spėlioja, lažinasi, kiek iš viso litrų alaus bus išgerta per visas dienas. Pavyzdžiui, 2010 buvo suvartota apie 7,1 mln litrų alaus.

Miunchenas - Vokietijos alaus sostinė. Tuo galima įsitikinti dar ir miesto oro uoste, kuriame yra alaus darykla. Tiesa, atvykę ir valgydami Miuncheno restoranuose būkite atidūs: užsisakę vyno, ne alaus, galite nejuokais įžeisti vokietį.
Oktoberfest
Įdomu tai, kad šiame mieste net ir greito maitinimo, pavyzdžiui, „McDonald's“ įstaigose galima įsigyti pilstomo alaus. Tradicija rengti alaus daryklų šventę kilo dar viduramžiuose. Būtina paminėti, kad vokiečiai jai labai ruošiasi: vieni kepa ir gamina itin populiarius meduolius ir riestainius, kiti bando nustebinti įvairiomis iškabomis, kurios dar labiau pritrauktų turistus. Vienas tokių pavyzdžių: Andreasas Steinfattas šįmet šventę papuoš milžinišku alaus bokalu.
Oftoberfest

Šventė atidaroma iškilmingai - iššaunama 12 šūvių iš patrankos. Po jų prasideda dalyvių eitynės, per kurias įvairių daryklų atstovai kaip įmanydami reklamuoja alų: iškabomis ir puošniomis savo aprangomis. Vėliau pirmąją alaus statinę atidaro meras. Po šio momento prasideda šurmulys, nes tada pradedama prekiauti alumi ir į palapines plūsta visi norintys paragauti ir švęsti.