Jame savo namais laiko 117 reptilijų rūšių, 375 skirtingų paukščių (tiek neaptinkama net Amerikoje ir Kanadoje kartu sudėjus) ir daugiau nei 124 rūšių žinduolių (leopardų, pumų ir kt.). Papūgų, tukanų ar kitų egzotiškų paukščių čia galima išvysti visur, užtenka tik pakelti galvą aukštyn ir pasijunti kaip zoologijos sode.

Čia taip pat yra 750 skirtingų rūšių medžių ir net 3100 skirtingų augalų ir 6000 vabzdžių rūšių. Nėra kitos vietos pasaulyje, kurioje būtų daugiau gyvūnijos nei čia – Osa Peninsuloje.

Beveik pusė šios teritorijos užima Corcovado Nacionalainis parkas, į kurį suvažiuoja žymiausi biologai, gyvūnijos fotografai ir kt., todėl patekti čia be leidimo ir išankstinės rezervacijos – neįmanoma, o vienos dienos pasivaikščiojimas su gidu atsieina 85 JAV dolerius.

Keliautojui Justui pavyko net 10 dienų pagyventi čia nemokamai. Lietuvis savanoriavo viename ūkyje, beveik pačiame peninsulos viduryje, tarp dviejų upių, kurios nėra šiaip paprastos upės. Jos savyje slepia auksą. Pasak Justo, aukso čia randama, tik reikia kantrybės, kelių įrankų ir pirmyn: brendi į upę ir sijoji akmenis tol, kol randi mažą aukso gabalelį, kuris vertas 35 JAV dolerių.

Kviečiame pasigrožėti Osa Peninsulos vietovių nuotraukomis: