„Porto Portese“ – turgus, kuriame yra itin platus asortimentas: senovinės knygos, baldai, instrumentai, indai, papuošalai, drabužiai, automobilių detalės ir kita. Jame lankosi antikvaro mėgėjai, kolekcininkai, menininkai ir kiti Romos gyventojai.

Jį aplankyti galite sekmadieniais nuo 6 val. ryto iki 14 val., atvykę adresu: Piazza Porto Portese.

Įdomu tai, kad vienas populiariausių pirkinių yra knygos. Pasak turguje besilankančios vienuolės Klaros, čia ji randa klasikinės literatūros kūrinių, kurie yra unikalūs.

„Turguje radau knygų, kurios išleistos man dar negimus. Originalai. Tik įsivaizduokite, kiek jos kainuotų antikvaro salone, o čia, žmogus, kuriam jos nereikalingos parduoda už 4 eurus. Tuo Porto Portese ir yra mėgstamas“, – pasakojo dvasininkė.

Tiesa, vienuolės kelią pasirinkusi moteris minėjo, kad didžiausias šio turgaus privalumas – žmonės. Atvykę į „Porto Portese“ italai bendrauja, ilgiausiai kalbasi apie daiktų istorijas, kodėl nusprendė parduoti, galiausiai, kokia yra jo vertė.
„Nustebsite, bet kaina ir derėjimasis yra paskutinėje vietoje. Svarbiausia - bendravimas. Yra daug žmonių, kurie prekiauja dėl malonumo, o ne dėl to, kad jiems trūksta pinigų“, – sakė moteris.