Mieste yra kelios ledo čiuožyklos, kalėdinės švieselės, o gatvėse gausu jaukių kavinių, kuriose galima pasislėpti nuo šalčio. Nors žiemą Stokholme temperatūra dažnai nukrenta žemiau vieno laipsnio, man niekada neatrodė, kad šaltis būtų žvarbus. Vis dėlto neabejotinai svarbu šiltai apsirengti.

Tiesa, Stokholme sutemsta gerokai anksčiau – saulė nusileidžia dar prieš 15 valandą, bet miestas ir jo gyventojai yra tam pasiruošę, o gatvės, parduotuvės bei kavinės labai gerai apšviestos.

Taigi, ką geriausia veikti Stokholme žiemą?

Stokholmas

Prieš Kalėdas čiuožimas ant ledo yra vienas svarbiausių užsiėmimų, o Stokholme yra vienos gražiausių čiuožyklų Europoje. Mano mėgstamiausia čiuožykla yra pagrindinė Kungstradgardene, kuri apšviesta švieselėmis, o kai kuriais vakarais joje skamba muzika.

Čiuožti su nuosavomis pačiūžomis galima nemokamai, bet kadangi dauguma turistų, tikėtina, į bagažą nesusipakavo pačiūžų, galima išsinuomoti jas vietoje. Žiemą taip pat užšąla keli miesto pakraščiuose esantys ežerai, ant kurių irgi galima čiuožinėti.

Nors man labai patiko čiuožinėti ant natūralaus ežero, svarbu tai daryti tik organizuotoje ekskursijoje arba, jei ženklai rodo, kad tai saugu. Net jeigu matote kitus žmones, čiuožiančius ant ežero, pradedantiesiems tai gali būti pernelyg pavojinga.

Stokholmas

Jei lankotės prieš Kalėdas, būtinai apžiūrėkite vienos didžiausių Stokholmo universalinių parduotuvių „Nordiska Kompaniet“ vitrinas. Ji kasmet keičiasi ir yra vienas iš miesto kalėdinių akcentų. Nepraleiskite ir Kungstradgardene esančių didelių šiaurės elnių šviesų.

Stokholmo senamiestis „Gamla Stan“ paprastai būna daugelio turistų sąrašo viršuje, o aikštėje prieš Kalėdas vyksta kalėdinė mugė.

Po dienos tyrinėjimų būtinai prisėskite kavinėje prie lango ir suvalgykite tradicinę cinamoninę bandelę. Man taip pat patinka šiek tiek mažiau garsios, bet ne mažiau skanios kardamono bandelės. Tuo laiku Švedijoje taip pat populiarus skanėstas – šafraninės bandelės, kepamos gruodžio 13 d. minint Šventosios Liucijos šventę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)