Draudimų rekordininke galima laikyti Veneciją. Čia draudžiama šerti balandžius Šv. Morkaus aikštėje, stoviniuoti ant tiltų ir siaurose gatvelėse, sėdėti ir valgyti ant bažnyčių laiptų, šulinių ir paminklų postamentų, maudytis kanaluose.

Į Šv. Morkaus aikštę populiariausiomis valandomis norintys patekti lankytojai turi registruotis iš anksto. Be to, už maudynes ir užkandžiavimą garsiuosiuose miesto kanaluose turistams skiriamos 500 eurų baudos.

Miesto valdžia turi planų, kaip dar labiau apsunkinti turistų viešnagę Venecijoje. Planuojama įvesti naują mokestį visiems atvykėliams, kuris pakeis dabartinį turistinį mokestį. Iki šiol jį mokėjo tik lankytojai, praleidžiantys naktį viešbutyje ar nuomojamame bute.

Naują mokestį turės sumokėti visi turistai apsilankę mieste, net jei atvyks tik kelioms valandoms. Mokestis sieks nuo dviejų iki penkių eurų, o sezono metu gali siekti iki 10 eurų.

Italijos laikraščio „La Repubblica“ teigimu, naujoji mokesčių sistema miesto biudžetą galėtų papildyti 50 mln. eurų per metus.

Kasmet Venecijoje apsilanko apie 30 mln. turistų, nors mokslininkai yra apskaičiavę, jog kasmet po porą milimetrų grimztantis miestas gali priimti dešimčia milijonų mažiau žmonių.

Miesto valdžia jaudinasi, kad masinis turizmas kelia grėsmę gamtai, architektūriniams paminklams, didėja tarša, kyla nekilnojamojo turto kainos, iš kai kurių vietovių išsikelia vietiniai gyventojai ir taip nyksta autentika.

Venecija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)