Streikai 17 Ispanijos oro uostų

Kai kuriuose judriausiuose Ispanijos oro uostuose streikuoja „Swissport“ antžeminio aptarnavimo ir krovinių tvarkymo profesinės sąjungos. Jos paskelbė, kad nuo vasario 27 d. iki balandžio 13 d. kiekvieną pirmadienį, antradienį ir ketvirtadienį 24 valandas truksiančius streikus.

„Swissport Handling“ aptarnauja Madrido-Barajaso, Barselonos-El Prato, Reuso, Alikantės, Valensijos, Mursijos, Malagos, Almerijos, Salamankos, Valjadolido, Burgoso, Logronjo, Saragosos, Hueskos, Lansarotės, Gran Kanarijos ir Tenerifės Sur oro uostus.

Profesinės sąjungos turės teikti minimalias paslaugas, kaip reikalaujama Ispanijos įstatymuose, todėl kol kas neaišku, kokį poveikį streikai turės keleiviams.

Prancūzijoje vykstantys streikai

Visoje Prancūzijoje profesinės sąjungos nuolat kovoja prieš planus padidinti pensinį amžių nuo 62 iki 64 metų.

Anksčiau streikavo geležinkelių ir oro uostų darbuotojai: paskutinę streiko dieną buvo atšaukta 30 proc. skrydžių iš Paryžiaus Orli oro uosto. Profesinės sąjungos rimčiausias akcijas suplanavo kovo 7 d. ir žada visiškai sustabdyti darbą Prancūzijoje.

Jos taip pat svarsto galimybę pereiti prie „tęstinių“ streikų, kurių metu jo dalyviai keistųsi pakaitomis. Paryžiaus metro darbuotojai yra viena iš grupių, pasisakančių už perėjimą prie streikų, kurie gali prasidėti ir baigtis bet kuriuo metu per nustatytą laikotarpį.

Hitrou darbuotojai pasisako už velykinį streiką

Šiuo metu daugiau kaip 3 000 Hitrou oro uoste dirbančių apsaugos darbuotojų, inžinierių ir ugniagesių pasisako už streiką dėl mažo darbo užmokesčio.

Jei darbuotojai, priklausantys „Unite“ profesinei sąjungai, balsuos už streiką, jis gali sutapti su įtemptu Velykų švenčių laikotarpiu.

„Jei mūsų nariai HAL (Hitrou oro uoste) pradės streikuoti, tai sukels didelių trukdžių visame Hitrou oro uoste, neišvengiamai vėluos, bus sutrikdyti ir atšaukti skrydžiai“, – sakė „Unite“ regioninis koordinatorius Wayne'as Kingas.

JK pasienio pajėgų darbuotojai tęsia streiką

Jungtinės Karalystės vyriausybės ir komercinių paslaugų profesinė sąjunga rengia keletą tikslinių streikų. Streikuos ir pasienio darbuotojai – kovo 15 d. planuoja streikuoti 100 000 valstybės tarnautojų.

Streikas sutaps su vyriausybės pavasario biudžeto svarstymu ir gali paveikti visos šalies oro ir jūrų uostus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją