2011-ųjų rugsėjį keturesdešimtmetis Stefanas su savo trejais metais jaunesne mergina Heike Dorsch išsiruošė į buriavimo ekspediciją, užtrukusią ne vieną savaitę. Poros maršrutas nusidriekė pro virtinę Okeanijos salų, viena iš kurių buvo Nuku Hiva, pasislėpusi vandenyne maždaug už pusantro tūkstančio kilometrų į šiaurės rytus nuo Taičio, šiuo jūros keliu artėjant pusiaujo link.

Būtent šioje saloje jų gidas pasiūlė porai sudalyvauti ožkų medžioklėje - vietiniame užsiėmime, puoselėjančiame giliausias čiabuvių tradicijas. Vis dėlto, vadovauti šiai ekspedicijai apsiėmęs patyręs medžiotojas Henri Haiti su savimi pasiėmė tik Stefaną, o į stovyklą, kur jų laukė Heike, sugrįžo vienas. Grįžęs, jis užpuolė merginą ir pradėjo rišti ją prie vietinių gyventojų iš medžio pagaminto stulpo.

Laimei, Heikei pavyko pabėgti ir atskubėjus į artimiausią miestą prisišaukti pagalbos. Deja, vietinei teisėsaugai nepavyko surasti gido - Henri Haiti vardu žinomas vyras dingo kaip į vandenį. Kiek liūdniau baigėsi Stefano Ramino paieškos - manoma, kad būtent jo palaikai rasti netoliese paskutinės poros stovyklos esančioje laužavietėje. Sudeginti kūno likučiai nepaliko abejonių dėl to, kad čia atsidūręs europiečio lavonas buvo paprasčiausiai suvalgytas.

Į įsiplieskusį konfliktą įsikišus Vokietijos užsienio reikalų ministerijai, Nuku Hiva valdžia paskelbė, kad dėl Stefano Ramino nužudymo įtarimo sulaukusi čiabuvių gentis dar prieš kelis mėnesius pareiškė, visiškai atsisakiusi kanibalizmo praktikos. Iki tol ji buvo žinoma dėl susidorojimo su vietiniais tais pačiais tikslais - kanibalizmo tradicijos saloje dar XXI amžiuje buvo gajos.

Maždaug po metų pasaulį sukrėtė ne tokia tragiška, tačiau ne mažiau dėmesio verta kanibalizmo istorija. 22 metų japonas Mao Sugiyama Tokijuje surengė vakarėlį, kurio metu pasiūlė svečiams patiekalą, pagamintą iš jo paties genitalijų. Nors turistai iš užsienio į šią šventę užsukti nespėjo, keistas patiekalas neliko nesuvartotas.

Aseksualus jaunuolis neįprastą idėją nusprendė įgyvendinti po to, kai savanoriškai ryžosi savo penio pašalinimui chirurginės operacijos metu. Parsinešęs nuosavas genitalijas namo, Mao iš pradžių buvo apsisprendęs suvalgyti jas savarankiškai, tačiau netrukus persigalvojo ir surengė mažą pokylį, į kurį galiausiai atvyko apie 70 žmonių, informuotų apie pagrindinį patiekalą.

Šio mažo pokylio svečio mokestis siekė apie 670 litų, tačiau vos penki žmonės iš viso būrio ryžosi paragauti vakaro patiekalo, pagardinto grybų garnyru, kurį ruošė pats Mao, prižiūrimas patyrusio virtuvės šefo. Likusieji pasitenkino krokodilienos kepsniais.