Viešbutis su klounais dykumos viduryje skamba lyg scena klasikiniam siaubo filmui, tačiau viešbutis visiškai realus. Daugelį dešimtmečių jis traukia turistus, vairuotojus. Na, o turintiems kaulrofobiją – klounų baimę teks važiuoti daugelį kilometrų iki kito miestelio.

Didžiulio, išsišiepusio klouno iškaba prie viešbučio atrodo veikiau kaip įspėjimas, o ne kvietimas užsukti, viduje – dar keisčiau. Priimamasis išpuoštas šimtais įvairaus dydžio klounų, vieni sėdi ant medinių lentynų, kiti sėdi kėdėse ir žiūri į lankytojus su kreiva šypsena veide. Ant sienų kabo klounų portretai.

Gal paguos žinia, kad tikrų klounų viešbutyje nėra, tik kambarių durys jais išpuoštos, o virš lovų kabo klounų portretai.

Jei klounai dar neišgąsdino, senos Tonopaho kapinaitės šalia viešbučio tikriausiai sukels nerimo. Jos įsteigtos 1901 m., žmonės jose buvo laidojami iki 1911 m. Kapinėse palaidota 300 žmonių, iš jų – 14 iš 17 angliakasių, žuvusių per didžiulį gaisrą kasyklose prieš 104 metus, taip pat nemažai vietinių, 1902 m. mirusių nuo maro. Jei pasiseks, gausite kambarį su langu į kapines.

Nieko stebėtino, kad svečiai Klounų viešbutyje prastai išsimiega. Savininkas Bobas Perchetti sako, kad žmonės dažnai prašo išnešti iš kambario klounų portrertus ar bent jau juos uždengti. Vienas svečias pasakojo pabudęs ir pamatęs prie lovos žmogaus dydžio klouną.

Jis trynėsi akis, manydamas, kad vaidenasi, tačiau klounas tebestovėjo prie lovos. Paskui staiga išnyko. Norite tikėkite, norite ne, žmonės dažnai apsistoja Klounų viešbutyje, kartais absoliučiai visi kambariai būna užimti. Jei ketinate apsilankyti šiame viešbutyje, jis yra Tonopahe, nedideliame miestelyje su 2 500 gyventojų, šalia greitkelio tarp Las Vegaso ir Reno.