Mieste išliko senovės Romos statinių, įskaitant amfiteatrą, bei jų liekanų. 2000 metais įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Taragona turi didelį jūrų uostą. Už 7,5 km į šiaurės rytus yra tarptautinis Reuso oro uostas. Aplink miestą išsidėstę nemažai chemijos pramonės įmonių. Netoliese įsikūręs vienas didžiausių Europoje pramogų parkų PortAventura.

Pagal vieną iš katalonų legendų miestas pavadintas vyriausiojo Tubalo sūnaus Tarraho vardu apie 2407 metus prieš mūsų erą. Pagal kitą legendą (kildinamą iš Strabono ir Megasteno) pavadinimas kilęs iš Tearkono Etiopo, VII a.pr.m.e. faraono, kuris esą kariavo Ispanijoje.

Tikroji Taragonos įkūrimo data nežinoma. Pradžią miestui galėjo duoti iberų miestas Kesse ar Kosse, pavadintas pagal šio regiono iberų gentį, tačiau Taragonos identifikavimas su Kesse nėra visiškai aiškus. Miestą taip pat galėjo įkurti finikiečiai, kurie jį vadino Tarchon.

Romos valdymo metu miestas vadintas Tarraco ir buvo Taragono Ispanijos provincijos administracinis centras (respublikos laikais buvo Artimosios Ispanijos provincijos centras). Romėnų kolonijos Taragono mieste pilnas pavadinimas buvo Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco. Miestą fortifikavo ir išplėtė broliai Publijus ir Gnėjus Scipionas, kurie jį pavertė tvirtove ir arsenalu kovoje su kartaginiečiais.

Po savo Kantabrijos kampanijos Taragone žiemojo Augustas.

Napoleono karų metu, per pirmąją Taragonos apgultį nuo 1811 m. gegužės 5 d. iki birželio 29 d. Louis Gabriel Suchet vadovaujama prancūzų Aragono armija apgulė Ispanijos garnizoną, vadovaujamą leitenanto generolo Juan Senen de Contreras. Britų jūrų eskadronas, vadovaujamas admirolo Edward Codrington apšaudė prancūzus iš jūros ir į miestą plukdė didelius pastiprinimus. Nepaisant to, Suchet kariai šturmavo miestą ir nužudė arba paėmė į nelaisvę beveik visus gynėjus.

Antrosios Taragonos apgulties metu (1813 m. birželio 3-11 d.) žymiai didesnės anglų-ispanų pajėgos, vadovaujamos leitenanto generolo John Murray, nesugebėjo atimti Taragonos iš nedidelio prancūzų-italų garnizono, vadovaujamo brigados generolo Antoine Marc Augustin Bertoletti. Murray dėl neryžtingo ir prieštaringo vadovavimo buvo nušalintas iš pareigų. Anglų-ispanų pajėgos galiausiai Taragoną užėmė rugpjūčio 19 d.