„Mokestis bus imamas iš visų į šalį atvykstančių užsienio turistų. Mokestis sieks 300 batų (šiek tiek daugiau nei 8 eurai pagal 2023 01 12 valiutos kursą), o gautos lėšos bus naudojamos sergančių turistų gydymo išlaidoms padengti ir infrastruktūros plėtrai užsienio turistų pamėgtuose regionuose“, – sakė Tailando turizmo ir sporto ministras Pipat Ratchakitprakarn.

Ministras patikslino, kad užsieniečiai, turintys leidimus dirbti, bus atleisti nuo mokesčio mokėjimo, „Interfax“ citavo „Bangkok Post“.

Tai ne pirmas kartas, kai Tailando valdžios institucijos paskelbė apie planus įvesti mokestį užsienio turistams. 2022 m. sausio mėn. jie paskelbė ketinantys įvesti mokestį nuo tų pačių metų balandžio mėn. Buvo tikimasi, kad mokestis taip pat bus 300 batų. Vėliau mokestis buvo atidėtas iki 2023 m. sausio 1 d., tačiau vėl buvo atidėtas. Turizmo pramonė priešinosi šiam mokesčiui, baimindamasi, kad jo įvedimas sulėtins užsienio turistų srautų atsigavimą.

Ratchakitprakarn pridūrė, kad 2023 m. Tailandas tikisi sulaukti 25 mln. užsienio turistų. 2022 m. šis skaičius siekė 11,8 mln. O prieš koronaviruso pandemiją 2019 m. atvykstančių užsienio turistų skaičius siekė 40 mln.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją