Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Vis dėlto visus neseniai pradėjusius keliautojus slidinėti dažnai vienija vienas svarbus klausimas: ar verta pirkti arba nuomotis Lietuvoje ir vežtis slidinėjimo inventorių, ar nuomotis jį pačiame kurorte? Vieningo atsakymo į šį klausimą nėra, tačiau pateikiame kelis patarimus apie inventorių slidinėjant.

Kokiais atvejais verta įsigyti savo slidinėjimo inventorių?

Visų pirma, jei slidinėjate dažnai ar ketinate tai daryti periodiškai, tai yra bent porą kartų per sezoną, inventorių tikrai verta pirkti. Tokiu atveju sutaupysite pinigų nuomai, turėsite savo patikimas slidinėjimo priemones ir kiekvieną kartą neteks sukti galvos ir gaišti laiko nuomos paieškoms.

Taip pat naudinga įsigyti savo slidinėjimo inventorių ir tuo atveju, jeigu slidinėti vykstate autobusu – bagažo kiekis nėra ribojamas ir slidžių gabenimasis nekainuoja papildomai. Be to, keliaudami autobusu galėsite būti tikri dėl inventoriaus saugumo autobuso bagažo skyriuje.

Nuoma – retai slidinėjantiems arba keliaujantiems lėktuvu

Inventoriaus nuoma yra naudinga tiems, kurie neslidinėja itin dažnai – tokiems žiemos sporto mėgėjams finansiškai yra kur kas naudingiau slides nuomotis nei pirkti ir ilgą laiką saugoti savo sandėliuke. Vis dėlto patartina nesinuomoti slidžių Lietuvoje, nes jei nuvykus į slidinėjimo kurortą pastebėsite, kad turimos slidės netinka ar turi defektų, negalėsite jų greitai pasikeisti, mat nuomos punktas bus likęs už šimtų kilometrų Lietuvoje. Nuomodamiesi slides kurorte galėsite ramiai išsirinkti pačias tinkamiausias, o pastebėjus, kad jos jums nėra patogios ar yra brokuotos, turėsite galimybę jas greitai pasikeisti.

Be to, nuomotis naudinga ir tiems, kurie renkasi slidinėjimo keliones lėktuvu. Slidžių ir kito slidinėjimo inventoriaus gabenimas lėktuvu priklausomai nuo skrydžių bendrovės jums gali kainuoti papildomai. Be to, lėktuvo bagažo skyriuje jūsų slidės ne visada yra saugios, po skrydžio gali būti pažeistos. Tad keliaujantiems slidinėti lėktuvu dėl saugumo ir finansinių aspektų kur kas naudingiau inventorių nuomotis vietoje, nei gabentis savo.

Dar keli patarimai apie inventoriaus nuomą

Nuomojantis slidinėjimo inventorių yra ir kitų dalykų, kuriuos verta žinoti. Pavyzdžiui, keliaujantiems slidinėti į Prancūziją, rekomenduotina inventorių išsinuomoti internetu, nes tai yra gerokai pigiau. Jei renkatės Italijos slidinėjimo kurortus nuomos punktuose galite drąsiai derėtis – tikrai gausite slides už mažesnę kainą.

Taip pat nuomodamiesi slidinėjimo inventorių nepamirškite paprašyti šalmo, kuris paprastai įeina į nuomos kainą, o nepaprašius ne visada galite jį gauti. Be to, itin svarbu žinoti, kad jei nuomojatės brangų inventorių, būtinai apsidrauskite nuo vagystės, nes visuose kurortuose pasitaiko nesąžiningų žmonių.