XIX amžiaus pradžioje latvis Edwardas Leedskalnin imigravo į JAV ir ten pastatė neįtikėtiną Koralų pilį. Visa tai įvyko dėl nelaimingos vyro meilės istorijos.

Vyras išgyveno dėl jį įskaudinusios sužadėtinės elgesio: mylimoji jį paliko dėl to, kad, pasak jos, Edwardas jai buvo per senas ir neturtingas. Būtina paminėti,kad tą jo mergina padarė likus dviem dienom iki vestuvių. Toks moters sprendimas vyrą įskaudino ir pažemino. Būtent dėl tos priežasties jis ryžosi išvykti gyventi į JAV. Kurį laiką Edwardas keliavo, dirbo ir taupė pinigus. Juos skyrė žemės sklypui, kurioame vėliau pradėjo savarankiškai statyti pilį-tvirtovę.

Pilis buvo pastatyta iš milžiniškų koralų luitų, kurie sukrauti vienas ant kito. Ji yra dviejų aukštų kvadratinės formos bokštas, kuris sveria 243 tonas. Įdomu tai, kad vyras ją statė savarankiškai 20 metų. Visus šokiravo tai, kad būdamas 152 cm ūgio ir sverdamas vos 45 kg vyras sugebėjo pats tai padaryti. Pilis pastatyta be jokio cemento. Tiesa, daugiausiai Edwardas dirbo naktimis, pasak šaltinių, jis vengė bendravimo su žmonėmis. Paklaustas, kam jis stato šią pilį, vyras atsakydavo: Sweet sixteen (angl. saldžiajai šešiolikmetei).

Iki šių dienų vyro gebėjimas ir taikyta technika yra didelė mįslė ekspertams. Į tvirtovę veda ant vertikalios ašies besisukantys dviejų metrų aukščio vartai, kuriuos geba atidaryti net vaikas. Pilies viduje yra daug iš luitų iškaltų fotelių, stalų, bokštų, skulptūrų. Pavyzdžiui, yra stalas, kurio forma atitinka ir vaizduoja Floridos valstijos kontūrus. Kitas stalas - širdies formos. Tiesa, pilies teritorijoje galima atrasti ir saulės laikrodį. Pastarąjį Edwardas gamino dvejus metus. Pilį taip pat puošia Saturno ir Marso milžiniškos, po 18 tonų sveriančios skulptūros.