Pasak vaikino, nėra nieko neįmanomo. Dar 2013-aisiais jis išėjo iš namų ir leidosi į kelionę autostopu. Tokios patirties, keliautojo teigimu, neįmanoma pamiršti.

Per dvejus metu autostopu jis nuvyko daugiau nei 20 tūkst. kilometrų. Pagal jo skaičiavimus, jį pavėžino daugiau negu 3000 skirtingų, įvairiausių automobilių. Ne mažiau įdomu tai, kad daugybė sutiktų žmonių jam siūlė nakvynę, maisto ar net pinigų jo kelionei.

Būtina paminėti, kad Timotei sukūrė savo kelionių blog'ą, kuriame dalindavosi savo įspūdžiais, pačiomis netikėčiausiomis situacijomis su kitų šalių gyventojais. Sužinoję jo idėją, skaitytojai ne tik jį palaikė, bet ir siuntė dovanas ar pervesdavo pinigų į jo sąskaitą.

„Būtent jų dėka man pavyko nusipirkti skrydžio bilietą į Pietų Ameriką, kurioje sėkmingai tęsiau kelionę autostopu“, – sakė vaikinas.

Timotei pasakojo, kad visos jo nuotraukos nėra pačios geriausios kokybės, nes jo finansinė padėtis neleido jam įsigyti gero fotoaparato ar išmaniojo telefono. Tačiau ši aplinkybė jam netrukdė įsiamžinti žymiose pasaulio vietose. Vaikinas rado išeitį: jis paprašydavo kitų nufotografuoti jį ir nuotrauką atsiųsti elektroniniu paštu.

Dėka kitų žmonių pagalbos vaikinas gali pasidžiaugti daugybe fotografijų. Timotei buvo atviras: ši kelionė keletą kartų vos nesibaigė mirtimi: Mongolijoje jis buvo pasiklydęs dykumoje, Sibire jam teko prasilenkti su lokiais.

Savo kelionės ispūdžius vaikinas aprašė ir ketina išleisti knygą anglų kalba.