Reitingas grindžiamas šalių, kurias paso turėtojas gali aplankyti be vizos ir į kurias atvykę gali gauti vizą, skaičiumi.

Reitingo lyderiu tapo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) pasas, kurio turėtojai gali keliauti be vizos į 121 valstiją. Dar 59 šalyse jie gali gauti vizą atvykę. Išankstinė viza reikalinga tik 18 šalių.

Antrąją vietą pasidalino Vokietija, Švedija, Suomija, Ispanija, Liuksemburgas, Prancūzija, Italija, Nyderlandai, Austrija, Šveicarija ir Pietų Korėja. Jų savininkai turi iš anksto kreiptis dėl vizos, kad galėtų aplankyti 25 valstijas.

Trečioje vietoje yra Danija, Belgija, Portugalija, Norvegija, Lenkija, Airija, JAV ir Naujoji Zelandija. Su šių valstybių pasais privalomos vizos reikalingos 26 valstijose.

Lietuva reitinge užėmė 5 vietą. Su Lietuvos pasu be vizos galite aplankyti 121 šalį. Viza atvykus reikalinga 49 šalyse, o norint aplankyti 28 šalis, reikia iš anksto kreiptis dėl vizos. Estija ir Latvija užėmė 6 vietą – su šių šalių pasais be vizos galima aplankyti 120 šalių. Viza atvykus reikalinga 49 šalyse, o norint aplankyti 29 šalis, reikia iš anksto kreiptis dėl vizos.

Mažiausiai „galingas“ yra Afganistano gyventojų pasas, kuris be vizos leidžia atvykti tik į 5 šalis.

Visą reitingą galite peržiūrėti ČIA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)