Esama istorijų, kad ten pabuvę ir išsimaudę, giriasi neregėtais dalykais, pavyzdžiui, kai kuriems pagerėja savijauta ar pasitraukia liga. Suprantama, kad kiti tą vadina tiesiog savitaiga ir tvirtina, kad toje vietoje užburia upės mėlynumas.

Pasak Justo Rėkašiaus, vaizdas, kurį išvydo prie šios upės, prilygsta ugnikalnio išsiveržimui. Jį lietuvis stebėjo Gvatemaloje.

„Net sunku buvo patikėti, kad taip būna, tačiau Kosta Rikoje – viskas įmanoma! Upė, kuri "iš niekur" tampa tokio mėlynumo, kad net norisi akis pasitrinti ir įsižnybti sau“, – taip apie savo įspūdžius kalbėjo vaikinas.

Rio Celeste – upė, kurią maitina daugybė mineralų. Jie ir paverčia upę ryškiai mėlyna spalva. Kuo arčiau upės ištakų, tuo ji mėlynesnė, bet net už keliasdešimt kilometrų, važiuojant automobiliu pro tiltą, gali matyti vis dar tą pačią ir tokio pat kerinčio mėlynumo upę.

„Per 3 valandų pasivaikščiojimą pamačiau nuostabų krioklį, upės ištakas, kuriose upė tampa mėlyna ir susijungia su kita upe, taip pat praėjau ir vietą, iš kurios kyla burbulai, o kvapas buvo toks pats kaip Ricon de la Vieja NP (pūvančio kiaušinio). Volcano Tenorio NP negalima maudytis, tačiau sutikau vieną kanadiečių porelę, kurie papasakojo apie netoli esančią atokią vietą. Joje galima maudytis, tad neatsispyriau pagundai ir patraukiau į džiunglių gilumą“, – pasakojo Justas.

Nusileidus stačiu šlaitu, vaikinas priėjo tą vietą, kuri buvo gerokai platesnė ir tinkama išsimaudyti.

„Buvau visiškai vienas, klausiausi krioklio, svirplių, paukščių ir kitų gyvūnų garsų. Jaučiausi taip gerai, kad šypsena ir juokas niekur nedingo visą tą laiką, kurį praleidau šiame "natural SPA" (būtent toks užrašas buvo prie keliuko į šią, nuo turistų paslėptą vietą, apie kurią mažai kas žino). Buvau ištroškęs, tad paragavau to stebuklingo vandens“, – kalbėjo lietuvis.

Kviečiame pasigrožėti įamžintomis Justo akimirkomis prie Mėlynosios upės: