Ypač pradedantiems sportininkams. Pažengę orientacininkai lenktyniauja — azartas nuneša juos pašėlusiu greičiu, o kiekviena sekundė pati svarbiausia. Nepaisant to dauguma stabtels padėti pasimetusiam naujokui.
Paprasta, iš pirmo žvilgsnio mažai visuomenei žinoma sporto šaka vien Vilniuje vykstančiose masinėse varžybose „Mano antradieniai“ vidutiniškai pritraukia 180 orientavimosi entuziastų. Visi jie skirtingi žmonės — politikai, laidų vedėjai, verslininkai, studentai, moksleiviai, senjorai ir visus juos į vieną vietą sukviečia gamta ir orientavimosi sporto džiaugsmas.

Iš lėto „rinkdamas“ savo punktus, kaskart vis geriau suprasdamas orientavimosi kalbą grožiesi gamta — pastebi medžius, augalus, paukščius ir vabzdžius, prisirenki miško gėrybių: uogų, grybų, žolelių. Kartais trasa nuveda į kvapą gniaužiančias atodangas ar kitus didingus gamtos stebuklus. Patyliukais imi mėgautis lietumi, nuplaunančiu vasaros kaitrą ir net pelkių purvu, kuris primena kas mes esame ir kur gyvename.

Orientavimosi sportas bent valandėlei grąžina mus ten, iš kur pabėgome, tačiau grįžę į gamtą suprantame ne vien kaip patobulėjome, bet ir ką praradome. Vieni tyloje su mišku atrandame ramybę, vidinis laikrodis nurimsta ir nustoja suktis pašėlusiu miesto ritmu. Pradžioje tai šiek tiek keistas jausmas, tačiau jį norisi patirti vėl ir vėl – grįžęs iš trasos jautiesi emociškai pailsėjęs, pasiruošęs naujiems miestietiško gyvenimo iššūkiams.

Visi norintys pažintį orientavimosi sportą kiekvieną antradienį yra laukiami masinėse orientavimosi sporto varžybose „Mano antradieniai“. Čia, be išankstinės registracijos, galėsite ne vien išbandyti pasirinktą orientavimosi sporto trasą, bet ir gauti atsakymus į visus kylančius klausimus apie orientavimosi sportą, žemėlapį, kompasą, laiko matavimo sistemą ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)