2011 m. veiklą pradėjęs interneto knygynas, jau vadinamas lietuviškuoju “Amazon.com”, kasdien susilaukia iki 25 000 unikalių lankytojų iš viso pasaulio, kurie ne tik nuperka po 1 lietuvišką knygą kas 20 sekundžių, bet ir naudojasi milžiniška lietuviškų knygų duomenų baze.

“Praėjusių metų Vilniaus knygų mugėje pastebėjome, kad skaitytojams ne tik rūpi sužinoti, kokia leidykla išleido vieną ar kitą knygą, bet ir palyginti kainą, - sako KNYGOS.lt vadovė Violeta Tamašauskienė, - Priešingai susidariusiai nuomonei, knygos čia dažnai nėra parduodamos “leidyklos kainomis” ar pigiau, nei internetu”.

Nemokama mobilioji programėlė pasitarnaus ir skaitytojams knygynuose, kurie galės telefono kameros pagalba nuskenuoti knygos brūkšninį kodą ir akimirksniu palyginti, ar internetu parduoda knyga nėra pigesnė, bei nedelsiant ją įsigyti mobiliojo prietaiso pagalba.

“Lygindami kainas skaitytojai kiekvienai knygai gali sutaupyti net iki kelių eurų – pastaraisiais metais knygynuose knygų kainos nuolat kilo, todėl pastebime, kad net prisiekę knygynų lankytojais vis dažniau perka internetu”, - sako interneto knygyno vadovė.

Pasak V. Tamašauskienės, per mobiliuosius įrenginius knygyną aplanko ir knygas perka apie 25 % skaitytojų. Tai kol kas atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, kai mobiliaisiais prietaisais apsiperka 50 % ir daugiau pirkėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)