Internete išplito juokas, esą „Lonely Planet" skelbia, kad Lietuvoje reikėtų aplankyti: Kryžių kalną, Trakų pilį, prekybos centrą „Akropolis“ ir kavinę „Carskoje Selo“. Apie tai, kodėl yra "įtrauktas" prekybos centras ir kavinė keliautojai diskutavo, šaipėsi ir vieni kitų klausė viename iš socialinių tinklų.

Vilniaus turizmo centro  direktorė Jolanta Beniulienė teigė, kad apskritai nereikėtų taip rimtai vertinti tų reitingų, nes jie gali būti atliekami ir dėl komercinių tikslų.

Taip pat, vertėtų atkreipti dėmesį, kad kai kur sąrašas iš tiesų skelbiamas neįvardinant šalių, tad angliški žodžiai Acropolis ar Tsarskoe Selo gali reikšti objektus visiškai ne Lietuvoje - ne prekybos centrą ir tikrai ne kavinę.

„Mačiau sąrašą, kuriame objektai surašyti angliškais pavadinimais neįvardinant valstybių, tad tai yra nesusipratimas ir neįsigilinimas. Kaip žinome, Akropolis yra Graikijoje, o Carskoje Selo yra miestas Rusijoje. Mano nuomone, „Lonely planet“ rekomenduoja Lietuvoje aplankyti tik du objektus: Kryžių kalną ir Trakų pilį",  – teigė direktorė.
Kryžių kalnas