Kelkitės gyventi į Mantują – gausite pinigų

Mantuja ima pavyzdį iš kelių kitų bendruomenių Italijoje ir nori pritraukti naujų gyventojų už tai siūlydama pinigų. Miesto valdžia tikisi taip išspręsti senstančios miesto populiacijos problemą, rašo „Euronews“.

„Jei prie senstančių gyventojų pridėsime ir mažėjantį gimstamumą, matysime, kad daugumoje Italijos miestų po kelerių metų bus daugiau nedirbančių žmonių nei dirbančių, – teigė Mantujos meras Mattia Palazzi. – Per kelerius ateinančius metus turime padidinti gyventojų skaičių, padidinti skaičių žmonių, kurie dirba ir moka mokesčius, kad savivaldybė galėtų finansuoti socialinę sritį.“

Miesto taryba gyventojų pritraukimo iniciatyvai skyrė 400 tūkst. eurų, iš kurių pusė sumos bus išdalinta šiais metais, o kita pusė – 2024-aisiais. Pinigai bus skirti kompensacijoms už būsto nuomą tiems, kas apsigyvens mieste. Nauji gyventojai gaus 150 eurų per mėnesį padengti būsto nuomos išlaidoms. Miesto valdžia numačiusi priimti apie 100 prašymų subsidijoms per metus. Norintieji gauti subsidiją būsto nuomai turės pasirašyti būsto nuomos sutartį mažiausiai metų laikotarpiui.

Mantuja

Ši schema atvira tiek šeimoms, tiek asmenims. Ji skirta dirbantiesiems, kurių mėnesinis atlyginimas – 1,2–1,5 tūkst. per mėnesį, nors atlyginimo riba oficialiai neskelbiama. Miesto valdžia laiko šią iniciatyvą naudinga miestui bei vertinga galimybe naujiems gyventojams.

„Ateinančiais dvejais metais bus daug naujų darbo pasiūlymų, – teigė meras M. Palazzi. – Kelios kompanijos čia investuoja ir vystys veiklą Mantujoje, logistikos sektoriuje.“

Mero teigimu, daug didelių kompanijų nori įdarbinti jaunus žmones, taip pat nemažai bus investuota į mokyklą ir darželius, kurie yra nemokami. Nauji gyventojai galės pradėti teikti paraiškas šios vasaros pabaigoje.

Italijoje piniginėms išmokomis norima pritraukti gyventojų į nuošalius kaimus, o Mantujos siekiai kitokie.

50 tūkst. gyventojų turintis miestas garsėja senovės rūmais ir statiniais. Centre stovi Palazzo Ducale – šiuos rūmus-fortą XIV–XVII a. pastatė miestą valdžiusi Gonzagų šiema.

Tai – šešti pagal dydį rūmai Europoje, juose – 500 kambarių, septyni sodai, aštuoni kiemai.

Rūmuose esantis Vestuvių kambarys dažnai vadinamas gražiausiu kambariu pasaulyje. Rūmai ištapyti Andrea Mantegnos freskomis, kuriose vaizduojami sodai, rūmų gyvenimo scenos. Kitoje miesto pusėje stovi Palazzo Te, šiuos rūmus sukūrė manierizmo atstovas – architektas Giulio Romano.

Lankytojai stovi eilėse, kad pamatytų Sala dei Giganti salę puošiančias freskas – jose pavaizduoti įtūžę milžinai, viską griaunantys ir keliantys chaosą.

Mantuja – Europos gastronomijos sostinė

2017 m. Mantuja buvo paskelbta Europos gastronomijos sostine. Daugelis Mantujos tradicinių patiekalų atėję iš Gonzagų šeimos valdymo laikų. Vienas garsiausių patiekalų – tortelli di zucca, dideli makaronai, įdaryti moliūgų, parmezano, amaretti sausainių ir muskato riešuto įdaru. Kitas populiarus valgis – bigoli con le sardelle, riebūs spagečiai su svogūnų, česnakų ir sardinių padažu.

Vienas iš garsių desertų – tortas elvezia, sukurtas XVIII a. čia apsilankiusiems šveicarų virėjams. Tai – trijų sluoksnių tortas, kiekvienas sluoksnis – iš kiaušinių baltymų, cukraus ir migdolų pastos su šokolado ar saldaus kremo pertepimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją